Artikeln innehåller reklamlänkar
Här är lystergivande serum med C-vitamin

Boosta huden med C-vitamin i sommar – 8 serum som ger lyster

Anti-age effekt, lyster, extra glow eller hjälp på traven att bli av med oönskade akneärr? Oavsett vad du söker har vi listat åtta serum med C-vitamin som kan hjälpa dig med det mesta!

C-vitamin är möjligen inte den första ingrediensen man tänker på när det gäller hudvårdsprodukter. Tankarna kanske snarare vandrar mot ett bra vitamin som finns i frukt och grönt. Men på senare tid har det blivit tydligt att C-vitamin kan vara sommarhudens (och kanske resten av årets) bästa vän.

Detta smarta ämne har nämligen många fördelar som kan bidra till olika resultat beroende på vad man är ute efter. C-vitamin kan exempelvis både fungera som ett extra skydd mot solen och som en bidragande faktor för att stärka kollagenstrukturen, vilket ger en slätare hud. Samtidigt kan C-vitamin bidra med en anti-age effekt och dessutom hjälpa till att motverka akneärr.

C-vitaminet har många goda effekter och om du funderar på hur du ska tillföra detta till din vardag, har vi svaret här. Det finns nämligen en hel del serum som innehåller C-vitamin på marknaden och det positiva med just serum är att vitaminet tränger in i huden på en gång. De flesta serum är dessutom återfuktande och lystergivande, vilket är ett bra plus i kanten.


Lystergivande serum som innehåller C-vitamin:

Lystergivande och återfuktande serum från Lumene. Här kan du köpa det (länk till butik).

Serum som passar alla hudtyper inklusive torr och känslig hud, från Elixir Cosmeceuticals. Här kan du köpa det (länk till butik).

Serum som ska ge lyster och en jämnare hudton, från Dermalogica. Här kan du köpa det (länk till butik).

Serum med ferulinsyra och andra antioxidanter, från Pixi. Här kan du köpa det (länk till butik).

Serum med C-vitaminextrakt som ska tighta till fina linjer och rynkor, från OMG!. Här kan du köpa det (länk till butik).

Läs också: Serum med retinol, mot stora porer och fina linjer (länk till ELLE)

Serum med koncentrerad lösning av C-vitamin för bästa effekt på mörka ringar, från Lancôme. Här kan du köpa det (länk till butik).

Fuktgivande serum för trött hud, från Maria Åkerberg. Här kan du köpa det (länk till butik).

Lystergivande serum som hjälper till att återställa fuktbalansen, från Börk & Berries. Här kan du köpa det (länk till butik).

Läs mer:

Använd hudvårdsprodukterna i rätt ordning!

6 ansiktsborstar som förbereder huden inför sommaren

Så sminkar du dig säkert i sommar – 19 produkter med solskyddsfaktor