Bränt dig i solen? Så lindrar du enklast och snabbast

Vi vill tillbringa sommaren med bruna och solkyssta ben – inte svidande och rödbrända. Men vad gör man när skadan redan är skedd? Baaam har samlat bästa tipsen.
1:10

Efter reklamen: Här är 10 saker din frisör stör sig på att du gör

(1:10)

Att hitta en frisör man trivs med är inte det lättaste. Själva har vi höga krav på deras prestation – men hur beter du dig då? Här är några av de saker frisörer stör sig mest på när deras kunder gör.

Läs mer: Skydda dig mot strålarna – 7 solkrämer som inte kladdar eller ger finnar

När solens strålar letar sig fram och är vi många som vill ut och njuta i värmen. Men särskilt i början av sommaren är det lätt att bli lite för ivrig i sitt solbadande. Om du inte är försiktig och skyddar huden mot de skadliga strålarna med kläder och solkräm kan resultatet bli röd, solbränd och svidande hud.

Så hur tar man bäst hand om sin skadade stackars hud? Det första du bör göra är att den närmsta tiden hålla dig inomhus, i skuggan eller ha långärmade kläder på dig. Huden behöver några dagar på sig att läka. Det finns flera olika sätt att lindra och kyla ner solskadad hud.


Du kan badda huden med kallt vatten, använda ett kylbalsam, en fuktgivande kräm eller hydrokortisonsalva för lindring. Om du får svåra soleksem bör du kontakta en vårdcentral. Det gäller även om du har fått blåsor på huden på ett området större än en handflata. Det är vanligt att huden börja fjälla efter en solskada. Tänk då på att hålla huden återfuktad och fortsätt skydda med SPF.

Här är 7 produkter som kyler, lindrar och lugnar


1. Lindrande kylbalsam från Aco (reklamlänk från Adtraction).


2. Återfuktande after sun-lotion från Nuxe (reklamlänk från Awin).


3. After sun-lotion från Biotherm (reklamlänk från Adtraction).


4. Kylande och lugnande kräm från Korres (reklamlänk från Apprl).


5. Lugnande gel med aloe vera från Benton (reklamlänk från Adtraction).


6. Ansiktsvatten i sprejform med aloe vera och trollhassel från M Picaut (reklamlänk från Awin).


7. Svalkande after sun-gel från Annemarie Björlind (reklamlänk från Awin).

Källa: Vårdguiden, Netdoktor
Foto: IBL/Shutterstock