Byredo lanserar makeup

Från parfym till smink – nu lanserar Byredo egen makeup

Det doftar makeup – nu lanserar Byredo makeup! Grundaren Ben Gorham har tillsammans med makeupartisten Isamaya Ffrench skapat ett eget färgstarkt makeupuniversum med mascara, color sticks, ögonskuggspaletter och läppstift.

Tanken har funnits länge hos Ben Gorham, grundare och creative director för Byredo. Den 1:a oktober lanserar varumärket, vars värld redan består av parfym, doft, väskor och accessoarer, äntligen makeupkollektion som en del i Byredos livstilsuniversum.

Ben Gorham Byredo

Byredos Ben Gorham med delar av makeupkollektionen.

Makeupkollektionen som går under namnet Byredo makeup består av mascara, color sticks, läppstift och balm, samt ögonskuggspaletter.

Självklart i sann Byredo-anda, där färgerna på colorsticks, ögonskuggor och läppstift lockar till kreativitet. Eller som Ben själv säger: ”Beauty handlar om att få vara den man är – ibland handlar det bara om att man vill passa in, andra gånger om att kunna uttrycka sin styrka, sitt humör eller det unika med just dig. Men de allra flesta gångerna handlar det om att inte behöva tänka på det överhuvudtaget.”

Isamaya Ffrench

Makeupartisten Isamaya Ffrench har varit med i utvecklingen av Byredo-makeupen.

Makeupkollektionen är utvecklad tillsammans med den konstnärliga makeupartisten Isamaya Ffrench:

”Jag har alltid velat omdefiniera tillvägagångssättet för att skapa en makeupkollektion. Jag vill inte berätta för folk hur man bär makeup, bara för att inspirera dem. Till exempel är några av våra första produkter helt enkelt color sticks  – stick med makeup och färger som är universellt vackra och bärs på vilket sätt du vill. Jag ville skapa en känsla av frihet i vårt sätt att närma oss hur vi använder makeup, men också på sättet vi kommunicerar produkterna. Byredo kan vara vad som helst – det är vad vi försöker skapa. ”, säger Isamaya.


Makeupen lanseras i omgångar under hösten – först ut är colorsticks, läppstift, mascara och eyeliner.

Color stick i färgen Mesolithic.

Mascaran Space black.

Läppstift Rouge à lèvres i tonen China Plum.

Eyeliner Black.

Senare i november kommer även lyxiga ögonskuggspaletter i absolut-habegärs-förpackningar.

Ögonskuggspalett Eyeshadow compact i tonen Sciomancer. 

Makeupen lanseras i en första omgång den 2:a oktober, och kommer då att finnas här och hos utvalda återförsäljare.