Camilla Hansson om sina chanser att vinna Miss Universe

Camilla Hansson är Miss Universe Sweden 2014. Foto: Fadil Berisha

Camilla Hansson är Miss Universe Sweden 2014.

Den 25 januari går finalen av världens mest prestigefulla skönhetstävling Miss Universe av stapeln i Miami och Sverige representeras i år av Camilla Hansson. Hur förbereder hon sig för tävlingen och vad tror hon om sina chanser att vinna? Baaam har tagit tempen på Fröken Sverige 2014 – eller ”Miss Universe Sweden” som den officiella titeln nu lyder.

Namn: Camilla Hansson.
Ålder: 26 år.
Längd och vikt: 173 cm, 55 kg.
Familj: Mamma, syster och bror.
Arbete: Nuvarande Fröken Sverige.
Intressen: Åka skidor, läsa böcker, vara i naturen.

Camilla Hansson kröntes till Miss Universe Sweden 28 mars 2014.

Camilla Hansson kröntes till Miss Universe Sweden 28 mars 2014.

Grattis Camilla! Hur känns det att representera Sverige i Miss Universe?

– Tack så mycket! Det känns stort! Jag hoppas verkligen på att göra Sverige och alla som har trott på mig stolta. Jag vill visa att Sverige har något att bidra till Miss Universumtävlingen i år!

Vad tror du om dina chanser att vinna?

– Just nu ligger jag på flera topplistor bland favoriterna så det känns bra. Jag har förberett mig inför detta under flera månader så jag tycker att jag har lika stor chans som alla andra som har satsat på det här!

Hur förbereder du dig inför den stora finalen?

– Jag har haft en otroligt bra coach som heter Romeo och han har hjälpt mig förbereda mig inom allt från intervjuteknik, hur man går på scen, hur man hanterar press, hur man använder sitt kroppsspråk, självsäkerhet mm. Sen har jag också tagit sminklektioner med Face Sthlm, jag har haft en personlig tränare, sponsorer och min assistent Malin. Jag har lärt mig enormt mycket som jag kommer ta med mig för livet. Känner mig väldigt tacksam för alla som jag jobbat med och alla som har stöttat mig på min väg.

Har du någon tidigare erfarenhet som modell, eller är det här din första skönhetstävling?

– Jag vann Miss Earth Sweden 2012 och fick då representera Sverige i Filippinerna under en månad. Jag vann även en ganska stor modellkampanj utomlands förra året och blev då ansiktet utåt för underklädesmärket Belle Et Bon Bon. Sedan nu under mitt år som Fröken Sverige har jag jobbat som ambassadör för olika märken.

Hur viktigt tycker du att utseende är?

– Jag tycker man ska ta hand om sig själv så gott man kan. Då mår man bäst själv. Men jag tycker att det är viktigt att man blir bedömd på helheten, ditt utseende är ju bara en del av den du är.

Camilla Hansson brukar få komplimanger för sitt leende.

Camilla Hansson brukar få komplimanger för sitt leende.

Vad tycker du själv bäst om i ditt utseende?

– Jag har nog fått flest komplimanger om mitt leende så jag får nog säga det.

Om du vinner, vad väntar dig då?

– Då kommer livet nog aldrig se likadant ut igen! Sist var det Yvonne Ryding som vann för ca 30 år sedan och hon har ju gjort mycket sedan hon vann. Den som vinner blir då anställd av organisationen Miss Universum, flyttar till New York och får Donald Trump som sin nya chef. Man arbetar där med välgörenhet, får studera på filmskola och jobba med att representera olika märken. Mycket av det här har jag redan jobbat med under mitt år som fröken Sverige så jag skulle fortsätta med det jag redan gör fast på en mycket större nivå såklart.

Stort lycka till!

Läs även:
Fröken Sverige Camilla Hanssons bästa skönhetstips
Valérie Aflalo, från Fröken Sverige till designer
Före detta skönhetsdrottning startar sminkmärke

Håll tummarna för Camilla Hansson i Miss Universe 2014!

Håll tummarna för Camilla Hansson i Miss Universe 2014!

Bikinimomentet är fortfarande med i Miss Universe.

Bikinimomentet är fortfarande med i Miss Universe.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Fadil Berisha, Alan Strutt, ScenBloggen.se