Artikeln innehåller reklamlänkar
Dagkrämer med spf

Dagkrämer med spf – ett måste när vårsolen kommer

Vårsolen är stark och det är väldigt viktigt att skydda huden från den. Ett enkelt sätt är att använda dagkräm med solskyddsfaktor, då riskerar du aldrig att glömma det. Vi tipsar om vårens bästa dagkrämer med spf.

På våren är solen som allra starkast. Och när solen och värmen börjar komma är vi ute mer och utsätter då också vårt ansikte för uv-strålar. Då får du inte glömma att skydda din värdefulla hud!

Därför ska du ha dagkräm med solskyddsfaktor

Efter en lång grå vinter skriker huden efter d-vitamin – så också vårt humör. Vi mår bättre av att dagarna blir ljusare och njuter av att känna värmen mot vår hud. Solens varma strålar i all ära, men idag vet vi att de tyvärr för med sig dåliga effekter på vår hud. Det är viktigt att skydda sig, framför allt på våren när solen är som starkast. Dels för att undvika hudcancer, men också för att skydda huden från att åldras i förtid. Det bästa sättet att skydda ansiktet är att se till att din dagkräm innehåller solskyddsfaktor (spf), så att huden får sitt skydd varje dag. Spf bygger helt enkelt upp en barriär som inte släpper förbi de skadliga strålarna. Ju högre spf, desto starkare barriär. Här är våra favoriter:

1. Det här en bra vår- och sommarkräm då den är väldigt lätt, samt jämnar ut huden. BareMinerals dagkräm har hög solskyddsfaktor som ger ett ordentligt skydd åt din hud. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

2. Hydra – Essentiel från Clarins skyddar mot föroreningar samtidigt som den återfuktar huden ordentligt. En skön kräm som smälter på huden. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

3. En fuktgivande dagkräm från Clinique som stärker huden och kämpar mot ålderstecknen. Den är väldigt krämig och ger ett bra skydd med sina 20 spf. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

4. Den här krämen från Dermalogica skyddar din hud från att åldras. Både hudens spänst och lyster förbättras, men framför allt skyddar den mot solens starka strålar med hela 50 spf. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

5. Budgettips! Den här dagkrämen från Eucerin har solskyddsfaktor 25 och ger massvis med fukt. En klassiker som säljs för riktigt bra pris. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

6. Den här krämen är perfekt för dig som bara vill använda en kräm i vår. Skippa foundation och kör endast med Cliniques färgade återfuktare som dessutom har spf 25. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

7. En fuktgivande och lugnande dagkräm som ger lyster åt din hud. Lumenes Radiant Youth har spf 30 och skyddar huden riktigt bra i vår. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

8. Den här prisvärda krämen från L300 skyddar mot solen och innehåller även Hyaluronsyra som ger fukt och fasthet. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

9. En lätt kräm gjord på sheasmör, från L’Occitane. Gör huden mjuk och skyddar den samtidigt mot solens strålar med sina 15 spf. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

10. En lätt, återfuktande sorbetaktig kräm som är skön på huden. Ger en hälsosam lyster och skyddar med sina 15 spf. Här kan du köpa den. (länk till Adtraction)

Läs också: Bästa färgade dagkrämen från budget till lyx