Dags att rensa i necessären?

Minst en gång varje år bör du noga gå igenom din necessär och kasta allt som blivit gammalt. Gamla produkter kan innehålla massor av bakterier som kan orsaka hudirritationer och oren hy. Här delar Beauty Planet, Skandinaviens största webbutik för parfym, hudvård, smink och hårvård, med sig av en lista på hur länge ditt smink håller. Passa på att uppdatera din necessär när du ändå håller på!

Foundation

En foundation håller i max ett år. För att den inte ska bli dålig innan dess gäller det att skruva fast korken ordentligt samt att förvara den mörkt och relativt svalt. Skulle din foundation börja lukta annorlunda så bör du slänga den.

Puder

Ett puder håller upp till två år. För att hålla pudret fräsch bör du minst en gång i månaden tvätta den puff/borste som du använder vid applicering av pudret.

Rouge

Ett rouge håller upp till två år. För att hålla rouget fräscht bör du minst en gång i månaden tvätta din rougeborste.

Concealer

En concealer håller ca 8 månader. För att den inte ska bli dålig bör du se till att stänga korken ordentligt och förvara den mörkt och relativt svalt.

Mascara

En mascara samlar lätt bakterier och bör därför bytas ut var fjärde månad. Gamla mascaror kan ge ögoninfektioner och allergier. Låna aldrig ut din mascara till någon och låna ej mascara av någon annan – ögoninfektioner smittar väldigt lätt!

Läppglans

Ett läppglans håller i max 8 månader då det lätt samlar bakterier från läpparna.

Läppstift

Ett läppstift håller i max ett år. För att hålla stiftet fräscht kan du förvara det i kylen samt då och då torka av det med en bit papper så bakterierna försvinner.

Läs även: Sminkad och klar på 6 minuter!