Därför borde du alltid sova med uppsatt hår

Har du fått höra att det är dåligt att sova med uppsatt hår? Tänk om! Det finns faktiskt stora fördelar med att ha håret i en knut på huvudet.

Att håret slits när du sover med uppsatt hår är en sanning med modifikation. Om du sover med en väldigt tight uppsättning kan stråna gnidas mot din tofs, vilket gör att de lättare går av, men om du sätter upp håret på rätt sätt finns det flera fördelar med att sova med uppsatt hår.

Sover du med håret uppsatt i en knut kan håret hålla sig fräschare längre, eftersom det varken blir tovigt eller trassligt. Att reda ut ett tovigt hår varje morgon sliter mer på håret än vad det gör om du har det uppsatt.


Snoddar som är skonsamma mot håret!
1. Snoddar utan skarv, Popband (reklamlänk från Apprl), 79 kr
2. Populära Invisibobble (reklamlänk från Apprl) som ska vara skonsamma mot håret, 49 kr

Däremot är det viktigt att ha din tofs löst sittande, och helst inte högt uppe på huvudet. En låg hästsvans med tofsen virad två gånger om håret är att föredra, eftersom håret slits minimalt och längst ute i topparna – istället för mitt på hårstråt.

Slutligen bör du vara noga med vilka snoddar du använder. Snoddar med en metallplatta skaver onödigt mycket på håret medan släta snoddar eller silikontofsar (reklamlänk från Apprl) är mer skonsamma.

Läs även:
Vattenfast smink: Produkterna som är bäst i test
Sex vanliga skönhetsmissar att undvika i sommar
Tvätta håret på rätt sätt (och håll det rent längre!)

Foto: IBL

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.