selfie åldras snabbare

Därför kan selfies få dig att åldras snabbare

Är du ett stort fan av att ta selfies? Se upp - det kan få din hy att åldras snabbare.

Brittiska bloggaren Mehreen Baig har gått ut och skrivit om sina hudproblem och hur hon tycker att hennes hy har börjat åldras, trots att hon bara är 26 år gammal. Nu menar hon att det är hennes selfieberoende – hon tar nämligen uppåt 50 selfies om dagen – som är boven i dramat.

Och trots att det kanske låter som ett skämt så finns det faktiskt en dos sanning i hennes påstående. Forskaren David E. Bank berättar för Daily Mail att de misstänker att det blå ljuset från telefonen kan ha negativ inverkan på din hy och få den att åldras snabbare.

”Några effekter vi ser av HEV-ljus är bland annat uttorkad hy, inflammationer, rynkor och ojämn pigmentering”, förklarar han om ljuset, som du även utsätts för när du sitter vid datorn.

Men okej, ska vi sluta ta selfies och hålla oss borta från datorer då? Svaret är förmodligen nej – men det kan vara bra att ha i åtanke att alla skärmar du har kontakt med under en dag faktiskt kan torka ut din hy, och till exempel ha en facemist på skrivbordet att återfukta hyn med.

Läs även:
”Är dyr hudvård verkligen bättre än billig?” Experten förklarar
Vårens hetaste skönhetstrender 2016
Sex sekundsnabba skönhetsknep med kokosolja

Foto: All Over Press