torrschampo misstag

De vanligaste misstagen du gör med ditt torrschampo

En av stressiga morgnars bästa lösningar är torrschampo. Men använder du det på rätt sätt?

Vissa morgnar har du helt enkelt inte tid att tvätta håret, då är torrschampo din bästa vän. Men det finns en del fallgropar att undvika när det kommer till den pudriga sprayen.

#1: Bråttom, bråttom!

Vi vet, själva essensen med torrschampo är att det är enkelt och går snabbt. Men för att uppnå absolut bäst resultat så ska du faktiskt ge det lite tid.

När du har sprayat schampot, låt det gå ett par minuter innan du börjar gnugga in det. Då hinner det suga åt sig alla oljor och du får ett riktigt proffsigt resultat!

#2: Bara rötterna

Ja, det är fokus på hårets rötter som gäller men om du vill dra alla fördelarna med ditt torrschampo så finns det ytterligare ett plus: volym. Spraya lite, lite uppe på håret också och gnugga in, det boostar volymen direkt!

Ännu fler tips:
Non-touring – den senaste trenden i skönhetsvärlden
Så får du bort envisa foundationfläckar från dina kläder
Enkla knepet för fräsch hy (som många missar!)

#3: Du glömmer borsten

Efter att du har applicerat schampot, låtit det verka och sedan gnuggat det tillrätta så är det dags att borsta igenom håret! Det här är något som många glömmer bort, men viktigt så att torrschampot inte ska sätta sig på en och samma plats!

Tips: Använd gärna en tät borste!

#4: Skippar luggen

Det första tecknet på att håret börjar bli smutsigt visar sig i luggen, ändå glöms den bort när det är dags att applicera schampot just där.

#5: Du använder torrschampo endast på håret

Ja, det här är faktiskt en riktig punkt. På samma sätt som i andra exemplet så är det dags att utnyttja torrschampot till max. Om du sprayar schampot på dina hårnålar så får de mycket bättre fäste och håller sig på plats hela dagen.

Missa inte:
De vanligaste missarna du gör med din beautyblender
Superhacket som ger dig perfekt målade läppar
Sju vitaminer som får ditt hår att växa snabbare

Foto: IBL