ogonbryn misstag

De vanligaste misstagen du ska undvika för perfekta ögonbryn

Riktigt snygga ögonbryn är som ett konstverk, det ligger mycket tanke och jobb bakom. Här är misstagen som många av oss gör - och ska undvika.

Plocka, forma, skugga, måla. Det är inte konstigt att det är så svårt att få till de perfekta brynen när det finns så många steg – och snedsteg. Här är de absolut vanligaste misstagen du gör när du fixar dina ögonbryn!

Ännu mer tips:
Superhacket som ger dig perfekt målade läppar
Budgetprodukten som Kim Kardashian använder varje dag
Därför ska du ha babypuder i ansiktet (särskilt i sommar!)

1. Formen är fel

Ett ögonbryn blir aldrig det andra likt, inte ens dina egna bryn är identiska med varandra. Därför kan det också stjälpa mer än hjälpa att inspireras av andras bryn.

Det finns nämligen många faktorer som gör att ögonbryn ser så olika ut på olika personer; ansiktsform, färg, kvalitet på bryn. Alltså har kanske inte dina ögonbryn samma förutsättningar som någon annans. Gå efter vad som passar dig!

ögonbryn knep

Det finns flera fallgropar på jakten efter det perfekta brynet.

2. Färgen är off

Det här är nog steget som flest faller på: nyansen på dina bryn kontra hårfärg. Här väljer många en alldeles för mörk färg på ögonbrynen för att markera, dock kan resultatet lätt bli alldeles för skarpt.

Om du vill göra det enkelt för dig, välj en nyans som är så lik din hårfärg som möjligt. Tänk också på det när du färgar ditt hår, då kanske det är en bra idé att tänka om när det kommer till nyansen på brynen också.

3. Skugga eller penna – vilket är bäst?

Det här är verkligen en smaksak om vad du tycker bäst om att jobba med. En hel del föredrar att använda ögonbrynspenna för att det håller bättre, men då gäller det att vara försiktig med alldeles för skarpa linjer så att resultatet blir ett alldeles för uppenbart målat bryn.

Andra skulle inte kunna tänka sig att använda något annat än skugga eftersom det är lättare att få ett mer naturligt resultat. Men där gäller det också att vara stadig på handen så att skuggan inte ”flyter ut”.

ögonbryn

Rätt teknik och enkla tips gör stor skillnad!

4. Tekniken är allt

Ett snyggt, markerat bryn gör verkligen skillnad i ett ansikte. Men den uppenbart sminkade looken är något som många vill undvika, därför spelar tekniken en betydande roll.

Ställ dig framför spegeln, titta på ditt naturliga bryn och utgå från det. Det bästa är att inte göra alldeles för stora utsvävningar, då blir det nämligen lättare tydligt att det är smink.

Ett tips för en naturlig look är att inte måla så skarpa linjer där brynet börjar. Det är alltid lite glesare där, låt det vara det!

5. Plocka med försiktighet

De flesta av oss vill ha ett bryn som är en storlek större, inte mindre. Därför är det väldigt viktigt att vara försiktig när du tar fram pincetten. Ta bara bort stråna som verkligen inte ser ut att höra hemma där!

6. Håll dem på plats

Ögonbrynets hårstrån kan, precis som håret på huvudet, vara långt och svårstyrt. Det allra bästa sättet att tackla ett yvigt bryn är att använda en gelé!

Ögonbrynsgelé finns i både färgade och klara varianter. Om du vill ha lite extra boost – välj den med lite färg i. Om du bara vill ha något som håller dem på plats så är den klara varianten är bra idé!

Missa inte:
Fyra enkla (men effektiva!) skönhetsknep med concealer
Sex simpla sätt att lyckas med lockarna
Guide: Så boostar du volymen för din hårtyp

Foto: IBL