De vanligaste misstagen som gör att ditt hår ser tunnare ut

gwyneth paltrow

Att sätta upp håret alldeles för tajt är ett vanligt misstag.

Ett tjockt hår är den bästa accessoaren. Här är sju vanliga misstag som genast gör att ditt hår ser tunnare ut.

1. Du färgar håret i endast en färg

Förutom att en enfärgad frisyr oftast gör att det ser ut som att du bär en hårhjälm så ger det även en tunnare effekt. Om du istället slingar i olika nyanser får du direkt en look med mer volym.

2. Dina uppsättningar är för tajta

Om du envisas med att alltid ha väldigt hårt uppsatt svans eller knut – sluta med det! Det kan nämligen skada ditt hår genom slitage och det får även ditt hår att se mycket tunnare ut.

3. Fel val av borste

Vad du väljer att använda för produkter syns definitivt på din frisyr, även val av borste. En metallborste eller en platt borste ger inte i närheten samma effekt som en rundad borste. Tänk på det!

Mer tips: 3 enkla tips: Så slipper du elektriskt hår på vintern

4. Ditt hår är alldeles för långt

Let’s face it, långt hår tynger ner volymen – och dig. Ett välskött långt hår kan vara jättesnyggt men tänk då på att ta hand om det ordentligt. Och du har lite finare hårstrån kanske du ska ta en funderare om det inte skulle vara lite snyggare (och se tjockare ut!) om du kapade några centimeter.

5. Hårfärgen smälter ihop med hyn

Om kulören på ditt hår matchar lite för bra med din hudton smälter de ihop med varandra. Och en effekt av det är att ditt hår ser tunnare ut, tyvärr.

6. Dina tänger är FÖR varma

Oavsett om du använder plattång eller locktång så är det samma sak – låt de inte bli för varma. Om dina verktyg är för heta skadar du ditt hår och då blir självklart din frisyr genast tunnare.

7. Balsam i hårbotten

Det absolut vanligaste misstaget är att balsam appliceras även i hårbotten – det tynger ner håret enormt och får även din frisyr att se oljig ut snabbare. Håll dig till att balsamera längderna, inget annat!

Läs även:
12 fina flätor till årets sista fester
Kändisfrisören avslöjar det vanligaste felet du gör när du tvättar håret
Tutorial: Så fixar du fejkad lugg för en kväll

Av: Johanna Karlsson

Foto: All Over Press