De vanligaste misstagen som skadar ditt hår under sommaren

Ett härligt semestersvall är något av det snyggaste som finns - men visste du att den varma säsongen faktiskt är skadligt för ditt hår?

Läs mer: Har du bränt din hårbotten? Så lindrar du svedan

Snart sätter sommarens semestrar igång vilket innebär lata dagar på stranden med saltvatten och solsken i håret. Det här gör underverk för en schysst beachlook – men det finns en hel del med sommaren som skadar ditt hår. Baaam listar de absolut vanligaste hårmissarna under sommaren.


Du borstar när håret är blött

Större delen av sommarens dagar är håret blött av svalkande dopp och nödvändiga duschar. Det innebär också att många borstar sitt hår när det är blött, vilket är ett big no no. När du borstar ditt blöta hår töjs hårstråna ut på ett ansträngande sätt vilket resulterar i sprött och skört hår. Borsta istället håret när det är torrt eller när du har balsam i.

Läs mer: Det absolut värsta du kan göra med ditt hår – enligt frisören

Du älskar air conditioning

En riktigt het sommardag är det inte mycket som slår en sval AC i bilen eller hemma. Trots att det här enbart känns bra så sliter det faktiskt en hel del på ditt hår. För att skydda ditt hår mot den här sortens slitage så ska du använda rikligt med balsam och hårinpackningar.

Du är i solen utan skydd

Precis som din hud behöver skydd från solens strålar så gör ditt hår det. Trots att solblekta slingor är så snyggt så är det något du ska undvika. Varför? Solen sliter väldigt mycket på håret och gör det torrt, livlös och kan faktiskt missfärga ditt redan färgade hår. Skydda ditt hår med värmeskydd, hatt eller solskyddsfaktor som är till för just hår.

Foto: IBL