Det första du borde göra när du köper en ny ansiktskräm

Brukar du vilja smörja in precis hela ansiktet med ditt nya mirakelserum direkt efter att du har köpt det? Det är väldigt vanligt men också väldigt riskabelt.

Nästan dagligen läser vi om nya skönhetsprodukter som ska göra underverk för hyn. Det kan vara ett serum som beskrivs som magi varpå du köper det och vill gå hem och smörja in ansiktet direkt. Men det ska du faktiskt vara försiktig med.

En helt ny produkt som du aldrig har prövat innan ska du alltid testa på en liten, diskret yta på huden först (till exempel bakom örat). Sedan ska du, enligt rekommendationer, vänta i 24 timmar för att se att just din hy mår bra av produkten.

Missa inte: Kändisarnas billiga skönhetsfavoriter för under 150 kronor

Det är sajten First Aid Beauty har uppmärksammat hur viktigt det faktiskt är att först testa den nya produkten på en liten yta. De publicerade en bild på en kvinna som smörjt in ansiktet med en ny kräm för att sedan blivit illröd och väldigt irriterad i huden.

Vissa hudtyper är mer känsliga än andra. Det kan finnas ingredienser i en kräm eller ett serum som du kan vara överkänslig mot utan att veta om det (och trots att du har en ”normal” hudtyp).

Så om du är intresserad av att testa den senaste mirakelkrämen, gör det – men först på en liten yta bakom örat!

Läs även:
Enkla knepet för fräsch hy (som många missar!)
Att välja rätt nyans på din foundation – så gör du
”Är dyra produkter bättre än billiga?” – hudvårdsexperten förklarar

Foto: All Over Press