Artikeln innehåller reklamlänkar

Din perfekta sminkbag - 12 produkter som gör jobbet

Primer, Lumene. Foundation, Chanel. Bronzer, Nars. Concealer, Bobbi Brown.

Primer, Lumene. Foundation, Chanel. Bronzer, Nars. Concealer, Bobbi Brown.

Det är dags att inventera makeupväskan och göra plats för en arsenal av bra basprodukter. Med rätt grejer till hands blir ju allt sååå mycket enklare!

Det är inte meningen att du ska behöva ha ett helt bibliotek av läppstift, eller skuggpaletter i hundratals nyanser. Utrustad med de mest nödvändiga och användbara produkterna kan du skapa en skulpterad kind, en perfekt bas och ett markerat öga. Blanda lyx med budget och bygg upp din egen favoritsamling av basprodukter. En bra grund är a och o, sen är det bara att bygga vidare om du känner för att addera en trendnyans eller gå bananas med ögonbrynen.

1. Preppa med primer. En primer som slätar ut, visuellt minimerar porer och ger din foundation en jämn grund att fästa på.

Matifying and Retexturizing Primer från Lumene, 119 kr.

2. Foundation är grunden. En foundation behöver inte vara dyr för att vara bra, men är det något som är värt att investera i så är det en bra grund. En medeltäckande foundation är en prisvärd investering då du kan applicera den riktigt tunt eller bygga på mer vid behov.

Perfection Lumière från Chanel, 510 kr.

3. Skapa konturer. En matt bronzer är perfekt för att skapa konturer i ansiktet och ge en lätt hint av kulör vintertid.

Press Powder i ”Heat” från Nars (länk till Asos), 263 kr.

4. Hej då mörka ringar! Här kan du tänka tvåstegs-raket; en ljusare concealer, eventuellt med ljusreflekterande pigment, för highlightereffekt och mörka ringar. Den andra används för att dölja ytliga blodkärl och plitor.

Creamy Concealer Kit från Bobbi Brown, 435 kr.

Rouge, Nyx. Ögonskugga, Yves Rocher. Puder, Clarins.

Rouge, Nyx. Ögonskugga, Yves Rocher. Puder, Clarins.

5. Rosor på kinden. En lätt touch av korall eller rosa ger en frisk känsla och är pricken över i:et för en naturlig sminkning.

Powder Blush i ”Mocha” från Nyx (länk till Nelly), 125 kr.

6. Multiskuggan nr 1. Mullvadsfärg är en magisk nyans som kan användas till vardags eller maximeras tillsammans med en mörk kajal till fest. En matt skugga utan skimmer fungerar dessutom alldeles utmärkt som brynfärg.

Ögonskugga i ”71.Mullvad” från Yves Rocher, 99 kr.

7. Fixera basen. Ett transparent puder fixerar basen och kan även fungera som en primer under ögonskugga, så det är en multiprodukt värd att ha. Det får din makeup att sitta på plats längre vilket gör att du sparar pengar i långa loppet.

Mineral Loose Powder i ”Light” från Clarins (länk till Nelly), 435 kr.

Kajal & mascara, L'Oréal. Eyeliner, Maybelline. Läppbalsan & ögonskugga, Une.

Kajal & mascara, L’Oréal. Eyeliner, Maybelline. Läppbalsan & ögonskugga, Une.

8. Rama in. En mörkbrun eller svart ögonpenna är en klassiker för att markera både övre och undre fransraden.

Superliner Silkissime från L’Oréal, 105 kr.

9. Intensiv blick. Så länge du inte nödvändigtivs vill ha en helt skarp linje kan gel-eyeliner vara att föredra eftersom den går att sudda en aning och kan tonas tillsammans med en skugga för en mer sotad look.

Eye Studio Gel Eyeliner från Maybelline, 119 kr.

10. Oumbärliga, härliga mascara. Mascara är det som förändrar ditt utseende allra mest. Här finns det ju en mängd varianter att välja på, men en klassisk förlängande mascara kan öppna upp ögonen dramatiskt.

False Lash Wings Mascara från L’Oréal, 169 kr.

11. Naturliga läppar. Ett lätt färgat läppbalsan blir den lilla färgklick som ger ansiktet liv.

Sheer Lip Balm i ”S12” från Une (länk till Nelly), 159 kr.

12. Ljusreflektion. En ljus skugga är en perfekt bas för alla andra skuggor och din räddare de dagar du bara behöver en uppljusning av ögonpartiet. Får dig snabbt att se piggare ut.

Frosty Eye Shadow i ”F01” från Une (länk till Nelly), 119 kr.

Av: Lisen Sundberg och Rose-Marie Söderlund