parfym hacks

Dofthacksen vi önskar att någon avslöjat tidigare

1. Om du vill att parfymen ska hålla längre borde du inte förvara den på en varm och fuktig plats (som i badrummet). Ljus, värme och fukt bryter ner parfymen och förstör doften. Förvara dem istället kallt, eller åtminstone i rumstemperatur, och gärna mörkt.

2. Vill du att doften ska hålla längre kan du testa att stryka lite vaselin på handlederna (eller där du tänkt spruta parfymen). Doften håller nämligen i sig längre om ytan inte är helt torr.

3. Att smörja in dig med hudlotion innan du sprayar parfymen gör också att den håller i några timmar till.

4. Testa att spruta parfymen direkt på kroppen efter att du duschat eller innan du klär på dig. Annars kan parfymen lämna märken på både kläder och smycken.

5. Gnugga inte handlederna mot varandra efter att du sprayat parfym på dem. När du gnider dem mot varandra försvinner doften nämligen snabbare.

6. Testa att spraya din favoritparfym på ett par näsdukar som du förvarar mellan kläderna i garderoben eller bland dina handdukar. Doften kommer att kunna anas, men inte vara lika stark som om du sprutat den direkt på dem.

7. Spraya parfym på kroppens varmaste punkter. På handlederna, i armvecken, runt halsen, på magen, i knävecken eller på anklarna är bra ställen för att få fram den ultimata doften. Men inte alla ställen på samma gång, så klart.

8. Om du sprayar parfym direkt på håret kan det torka ut, såvida parfymen är alkoholbaserad. Vill du ändå dofta parfym i håret kan du testa att spruta lite på hårborsten innan du borsta håret, så kommer det få en svag doft av parfym ändå.

9. Kasta inte en parfym när det finns lite kvar i den. Blanda istället de sista dropparna med en oparfymerad lotion!

10. När du testar dofter, låt parfymen torka in på huden innan du bestämmer dig huruvida du vill köpa den eller inte. Den riktiga doften träder nämligen fram först när parfymen har torkat.

11. Vill du bättra på doften under dagen men inte bära med dig hela parfymen? Spraya ett par tops och förvara i en plastpåse i väskan, så kan du enkelt badda på lite extra parfym under dagen.

Foto: All Over Press