Så döljer du mörka ringar under ögonen med smink

Dras du med mörka ringar under ögonen under vinterhalvåret? Baaam listar sminktips som råder bot på problemet och som trollar bort alla trötthetstecken.

Läs mer: Så slipper du torra läppar i vinter

Mörka ringar under ögonen kommer ofta som ett brev på posten när mörket kryper sig på. Blek och glåmig hy lockar gärna fram skuggor under ögonen, men det går att undvika. Så hur döljer man mörka ringar under ögonen? Baaam listar concealers som hjälper och visar dig sminktipsen som trollar bort alla trötthetstecken.

Preppa området

Grunda det känsliga området under ögat med en ögonkräm som ljusar upp mörka ringar, suddar ut fina linjer, återfuktar och fungerar som en bas för ditt smink.

Uppjusande ögonkräm med C-vitamin från Ole Henriksen (reklamlänk från Awin). Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin).

Kolla på formulan

Att välja concealer är som att treva i en djungel – det finns flytande, fast och cremeform samt i stift och med pensel. Undvik de mer fasta formerna (de passar bättre för blemmor och andra skavanker i ansiktet) och satsa på en flytande concealer.

Läs mer: Bästa concealern – stort test (länk till ELLE)


1. Anti-age concealer från Maybelline (reklamlänk från Awin). Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin).
2. Concealer från Nyx Professional Makeup (reklamlänk från Awin) som ger medium till full täckning. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin).
3. Lyxig concealer från Helena Rubinstein (reklamlänk från Awin). Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin).

Välj rätt nyans

När du har valt rätt sort är det dags att välja nyans. Concealer ska dölja – men den ska även ljusa upp. Välj en concealer som är ett par nyanser ljusare än din foundation. En gul eller orange concealer är bra för att neutralisera de blå tonerna under ögonen. Läs mer om hur color correcting fungerar här.

Missa inte! Tre skönhetsmissar du med torr hy gör varje morgon (utan att tänka på det!)

Måla rätt

Applicera concealer efter du har lagt foundation och dutta försiktigt produkten med fingrarna. En uppljusande concealer kan du med fördel måla som en uppochner-vänd triangel under ögat för att reflektera ljus bättre.

Avsluta rätt

För att undvika att concealern kakar sig under dagen är det bra att avsluta med ett transparent puder som förseglar makeupen.

Löst, transparent puder från Elf (reklamlänk från Awin) som ska fixera concealern. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin).

Foto: Mondadori