Emir är mannen bakom frisyrerna i Melodifestivalen

Emir Kapetanovic är ansvarig för frisyrerna under Melodifestivalen 2011.

Emir Kapetanovic är ansvarig för frisyrerna under Melodifestivalen 2011.

Baaams skönhetsredaktör Lisen Sundberg har fått en pratstund med Emir Kapetanovic från Corinne & Friends som är kreativt ansvarig för frisyrerna under Melodifestivalen 2011.

Du har ju haft ett finger med i spelet på egentligen varenda frisyr under hela festivalen, hur mycket jobb ligger det bakom egentligen?

– Det har varit möten och planering sedan i oktober med artister, stylister, koreografer och skivbolag. Vi lyssnar på låten och ser till att håret funkar med kläderna och dansen. Det måste vara en bra helhet.

Det känns som att det finns ett typiskt “Schlagerhår” som är väldigt mycket “frisyr”? Är det fortfarande det som gäller?

– Överlag är ett glamourlockat hår vad som önskas av många, men jag har jobbat lite softare, lite mjukare och ledigare med mindre spray och så..

Vilken är den viktigaste hårtrenden inför Melodifestivalen för tjejer?

– I år har det verkligen varit den röda färgen som artister vill ha, så vi har verkligen försökt jobba fram en egen röd nyans till alla.

Hur är stämningen backstage?

– Det är en ganska så lugn stämning bland de som deltar, det är mest nykomlingarna som är lite uppe i varv. Sen är vi är 4 till 6 stylister bakom scen som ska göra uppemot 50 hår på 3,5 timmar så det är klart att det är effektivt, det är både artister och dansare som ska fixas och vissa dansare är ju med i olika nummer och deras frisyrer ska göras om mellan akterna.

Oj. Då antar jag att du har några få favoritprodukter som får jobba extra mycket som är riktigt effektiva?

– Ja, Go Big från Matrix Design Pulse har jag verkligen använt mycket. Det är en mousse som ger volym som jag använt i torrt hår för att sedan locka och föna till det. Den är bra eftersom att vi inte har tiden att föna direkt från scratch i ett fuktigt hår. Och så In Protective som är en värmaskyddande spray från Matrix Vavoom.

Har det hänt någon olycka när det kommer till håret?

– Vi hade 1 minut och 40 sekunder på oss att fästa en hög Madonna-tofs på en av Sanna Nielsens dansare och den lyckades flyga all världens väg under dansen. Som tur är var det under genrepet, så gången efter var vi beredda.

Hur känns det inför finalen och har du någon favorit?

– Jo, det är stämning på plats, härligt med Globen. Favorit … Joo, flera, eller jo någon favorit har man ju…

Ok, jag ska titta ikväll, lycka till!

Emir Kapetanovic fixar håret på Jenny Silver i Melodifestivalen 2011.

Emir Kapetanovic fixar håret på Jenny Silver i Melodifestivalen 2011.

Jenny Silver i Melodifestivalen 2011.

Jenny Silver i Melodifestivalen 2011.

Två av Emirs favoritprodukter från Matrix.

Två av Emirs favoritprodukter från Matrix.