Artikeln innehåller reklamlänkar
hålla rynkorna borta

Enkla knepet som håller rynkorna borta

Om du vill åldras väl och hålla rynkorna borta, och samtidigt se yngre ut finns det en enkel hemlighet att hålla koll på.

Att undvika solens starka strålar kan få dig att se upp till 20 år yngre ut, menar forskare vid Harvards universitet. Forskare har utvärderat levnadsvanor hos 200 kvinnor i alla åldrar, och jämfört bland annat hur mycket de sover, hur mycket de tränar, hur mycket vatten de dricker – och hur mycket tid de spenderar i solen. Svaret? De som skyddade sig mot solen höll sig undan rynkor och andra ålderstecken längst.

Men forskarna understryker också att det inte bara handlar om att ha solskyddsfaktor 50 när solen är som starkast under sommarmånaderna, utan att helt enkelt få in solskyddsfaktor som en rutin i vardagen – oavsett årstid.

”Att ha UV-skydd i din dagliga hudvårdsrutin är en det ultimata antiage-knepet”, säger Dr. Alexa Kimball, professor i dermatologi vid Harvard Medical School.

Slutligen kom forskarna även fram till att vatten, träning och sömn kan ha inverkan på åldrandet, men att uv-strålning tveklöst var det som påskyndade ålderstecken allra mest. Bottom line; kom ihåg att kika efter solskyddsfaktor i alla hudvårdsprodukter (och satsa på brun utan sol om du vill bli solkysst!)

Psst! Fyra grymma solskyddsprodukter att hålla koll på!

1. Solskyddsfaktor (SPF 30) för ansiktet, Hawaiian Tropic (länk till butik), 125 kr
2. Fuska fram brännan i vår med brun utan sol från St. Tropez (länk till butik), 270 kr
3. Färgad dagcreme med SPF 30, bareMinerals (länk till butik), 399 kr
4. Kompaktpuder med antiageing-effekt och SPF 30, Sensai (länk till butik), 495 kr