Essie om sina favoritnagellack och höstens trender

Essie Weingarten är kvinnan bakom Essies framgångsrika nagellack.

Essie Weingarten är kvinnan bakom Essies framgångsrika nagellack.

Det amerikanska nagellacksmärket Essie fanns tidigare endast på salong, men finns sedan ett par månader tillbaka även att köpa hos KICKS för ca 130 kr. Märkets grundare Essie Weingarten besökte nyligen Sverige i samband med märkets 30-årsjubileum.

– Äntligen kan jag säga åt kvinnor att de får ta med sig sin älskade Essie-nyans hem! Mitt märke fanns ursprungligen bara på salong, men kommer nu också att finnas i detaljhandeln så att chica, färgälskande kvinnor lätt kan få tag på sin nagellacksfix. Nagellack är i dag, precis som designerhandväskor och klänningar, en riktig it-accessoar, säger Essie.

Essie nagellack färger.

Klicka på bilden för att se den större!

Bakgrund:

Essie grundade Essie Cosmetics 1981, men hon har varit besatt av naglar sedan hon var liten flicka. På den tiden fanns det dock inte så många nyanser att välja på, vilket var anledningen att hon några år senare startade sitt eget märke. Den första kollektionen bestod av endast tolv nyanser, men blev snart en stor succé. Idag består grundkollektionen av totalt sextio nyanser indelade i åtta färgfamiljer (nudes, pinks, roses, plums, reds, corals, neutrals/browns, blacks/blues/greens), samtidigt som det varje säsong lanseras nya limiterade färger .

– Jag vågar nog påstå att när det gäller nagellack är jag expert på färg. Jag är en färg-oholic. Mitt sinne för färg har bokstavligt talat fört mig över hela världen i ett evigt sökande efter fängslande färger som ligger före trenderna, och jag skulle inte ha kunnat ha det bättre! berättar Essie.

Ballet Slippers, Mademoiselle och A-list från Essie.

Ballet Slippers, Mademoiselle och A-list från Essie.

Favoriter:

Även om Essie älskar färg är hennes personliga favoriter diskreta ”Ballet Slippers”, som även är märkets bäst säljande nyans, och ljusrosa ”Mademoiselle”. En annan storsäljare, som ofta syns på röda mattan i Hollywood, är klassiskt röda ”A-list”.

Trender:

Den nudefärgade trenden fortsätter att hålla i sig ett tag till, och nyansen ”Brooche the Subject” från årets vinterkollektion har redan synts flitigt på catwalken. Det är en beige färg med lite skimmer i. En annan trend är att lacka ringfingrarna i en avvikande trend än övriga fingrar. Till exempel att åtta fingrar är röda och två är svarta. Matt överlack är också på frammarsch, speciellt hos män som vill ha välvårdade naglar utan att de ser lackade ut.

Av: Rose-Marie Söderlund