Artikeln innehåller reklamlänkar

Jakten på den perfekta vingen – vi testar 13 eyeliners

Måla en skarp vinge eller en tjock linje – en eyeliner kan lyfta hela din look. Baaam har testat och betygsatt 13 olika eyeliners från budgetköp till lyx.

Läs mer: Stort test: 5 grymma sheet masks – och 2 du kan hoppa över

En skarp, svart vinge är en look som aldrig slår fel. Baaams redaktion har testat 13 eyeliners och satt betyg på hållbarhet, färg och applikatorn. Oavsett om du är nybörjare eller proffs, har en stor eller liten budget, det finns någon eyeliner som passar dig. Betygskalan går från 1 till 5.


Yves Saint Laurent Couture Eye Marker Eyeliner (länk till Adtraction)
Omdöme: Perfekt applikator för den som inte är så van med att måla på eyeliner. Eyelinern har en skarp sida för mer precisa streck och en rundare för utfyllnad. Lätt att få bort och smetar inte ut sig när man målat fel och vill göra om.
Betyg: 5
Pris: 360 kronor

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).


Smashbox Limitless Liquid Eyeliner Pen (länk till Adtraction)
Omdöme: Bra intensitet i färgen, vi testade en brun version som var förvånansvärt snygg. Eyelinern satt att en hel kväll utan att smula eller ramla ner under ögonen. Applikatorn är i tuschpenne-form med en smal filtspets som är enkel att använda. Bra för precision och det går att måla skarpa vingar. Passar alla men särskilt nybörjaren.
Betyg: 5
Pris: 190 kronor

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).


Isadora Glossy Eyeliner (länk till Awin.com)
Omdöme: En glansig och vattenfast dipliner. Nattsvart i färgen och sitter som berget. Lite klurig att applicera men när man har fått in tekniken går det bra. Lättare att måla tjockt än tunt men det går att få till spetsiga vingar.
Betyg: 5
Pris: 119 kronor

Läs mer och köp här (länk till Awin.com).


Elizabeth Arden Beautiful Color Bold Defining 24HR Liquid Eye Liner (länk till Apprl)
Omdöme: Bra svärta i färgen. Håller bra men flagar om man t.ex. kliar sig. Att göra hela vingen är svårt men toppen är enkel. Den smala applikatorn gör det möjligt att vara väldigt precis när man målar. Passat bäst för proffset som är stadig på handen.
Betyg: 4
Pris: 245 kronor

Läs mer och köp här (länk till Apprl).


Lancôme Monsieur Big Marker Eyeliner (länk till Adtraction)
Omdöme: Kolsvart och matt eyeliner med en tjock, svart tuschpenna som applikator. Sitter som ett smäck hela kvällen och går att korrigera med tops utan att det blir suddiga linjer. Den tjocka pennan gör det svårt att göra tunna linjer intill fransraden och passar bättre för tjockare linjer.
Betyg: 4
Pris: 365 kronor

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).


No7 Stay Precise Felt Tip Eyeliner (länk till Apprl)
Omdöme: Bra för tunna linjer men är mer åt det mörkgråa hållet i färgen. Torkar snabbt och tappade inte färg under dagen.
Betyg: 4
Pris: 119 kronor

Läs mer och köp här (länk till Apprl).


Lumene Nordic Noir Extreme Eye Marker (länk till Adtraction)
Omdöme: Inte så mycket svärta i färgen utan är mer grå-svart. Väldigt lätt att måla med och eftersom den är som en spetsig tuschpenna kan man göra både smala och tjocka linjer.
Betyg: 4
Pris: 179

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).


Sephora Stylographic Dramatic Line (länk till Apprl)

Omdöme: Knepig pensel som är svår att jobba med men väldigt stark svart färg. Pluspoäng för bra pris.

Betyg: 3

Pris: 145 kronor

Läs mer och köp här (länk till Apprl).


Anastasia Beverly Hills Waterproof Crème Color (länk till Adtraction)
Omdöme: En matt och vattenfast eyeliner i gelform som appliceras med separat pensel. Färgen är otroligt pigmenterad och sitter som berget hela dagen. Kräver en oljebaserad makeupborttagning för att lossna. Den är dock svår att applicera. Färgen är tjock i konsistensen och det krävs tålamod och eyelinervana för att få till det. Inget som passar nybörjaren utan bäst för proffset.
Betyg: 3
Pris: 219 kronor (utan pensel)

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).


Makiash Perfection Liner Jet Black (länk till Awin.com)
Omdöme: Den är inte så svart i färgen utan mer mörkgrå med en matt finish. Rätt bra hållbarhet. Flagnar inte och faller inte ned men blir något suddig efter en dag. Den är väldigt lätt att måla med även om den spetsiga formen kanske också kan göra det svårt att göra linjen likadan på båda ögonen. Man kan måla väldigt tunna linjer men är svårare att göra tjockare streck då spetsen är väldigt liten. Passar perfekt om man gillar en smal, subtil cateye.
Betyg: 3
Pris: 149 kronor

Läs mer och köp här (länk till Awin.com).


Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner (länk till Adtraction)
Omdöme: En dip-liner med filtspets som är väldigt enkel att applicera och måla tunna linjer med. Bra svärta i färgen. Hållbarhet är tyvärr inte lika bra. Efter ett par timmar började eyelinern lossa, smula och samla sig under ögonen. Passar nybörjaren som vill ha en helt okej budgeteyeliner och inte kräver hållbarhet hela dygnet.
Betyg: 3
Pris: 149 kronor

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).


Revlon Colorstay Liquid Liner (länk till Awin.com)
Omdöme: En dipliner med knepig applikator. Den är ganska blöt och det är svårt att få till raka linjer och en bra vinge. Behövde korrigera med tops. Kräver att man skakar om den för att färgen ska bli helt svart.
Betyg: 1
Pris: 109 kronor

Läs mer och köp här (länk till Awin.com).


LH Cosmetics Core Crayon (länk till Adtraction)
Omdöme: En krita som efter applicering torkar efter 30 sekunder och sedan sitter som berget. Dock rätt svår att måla spetsiga och precisa linjer med. Mer något för proffset än nybörjaren.
Betyg: 3
Pris: 149 kronor

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).