Så får du bort tuffa foundationfläckar från kläderna

Det händer alltid när du är som mest stressad – din foundation hamnar på något magiskt sätt på din tröja. Hur det här händer har vi inte svar på, men vi vet hur du ska få bort det!

Det är en konst i sig att lägga en perfekt foundation, fallgroparna är många (läs mer här!) och mycket fokus brukar ligga på att den ökända kanten vid käken ska suddas ut. Och medan du, varje morgon, stressar dig till det perfekta underlaget så händer det: foundation hamnar på dina kläder.

Det här händer även den bästa, så ta det lugnt. Däremot är det inte alla som vet hur du får fläckarna att försvinna. Det här är faktiskt mycket lättare än vad du tror och lösningen kanske förvånar dig: det är nämligen raklödder.

Letar du efter ännu fler hacks och tips? Här hittar du våra bästa skönhetstips!

Så, när du har spillt foundation så gäller det att agera snabbt. Ta av dig plagget, lägg raklöddret direkt på fläcken och låt det verka en liten stund. Om du inte ser något resultat så kan du alltid addera lite alkohol för att lösa upp sminkfläcken. Sedan är det bara att slänga in plagget i tvättmaskinen!

Om du har en foundation som innehåller olja så är diskmedel din bästa vän. Då gör du helt enkelt samma sak med fläcken fast med diskmedel!

Foto: IBL