6 vanor som får ditt nagellack att hålla längre

Börjar ditt nagellack flagna efter två timmar? Håll dig till Baaams smarta vanor och tacka oss när ditt nagellack håller längre än vad det någonsin gjort.

Att få nagellack att hålla längre än en halv dag är en konst i sig, men ingen omöjlighet. En bra bas och smarta vanor och knep tar dig långt – Baaam har tipsen som gör att du faktiskt lyckas.

Psst! Läs även om skillnaden på akryl- och gelénaglar. 

nagellack hålla bättre

Få ditt nagellack att hålla bättre.

Så får du nagellacket att hålla

Korta naglar är alltid bäst

Långa, spetsiga naglar kommer att börja flagna snabbare än om du har korta naglar. Logiken är total: långa naglar har en större yta som utsätts för slitage.

Läs även: 21 naglar du garanterat kommer vilja kopiera till jul

Undvik handdesinfektion

Om du är ett fan av handdesinfektion, utöver vanlig tvål, är det dags att lägga den på hyllan för att rädda naglarna. Naglarna torkas ut av desinfektionsmedlet och förstör det yttersta skiktet, vilket gör att nagellacket inte sitter lika bra.

Diska med diskhandskar

Diskmedel och varmt vatten är två bovar i kampen om att behålla nagellacket snyggt länge. Använd täta diskhandskar om du handdiskar och se till att inte blöta ner händerna.

Topplack

Topplack är A och O för att få din manikyr att hålla sig fräsch så länge som möjligt. Återapplicera topplacket varannan dag och se till att täcka även nagelns topp och undersida för bästa skydd.

Fila

Du kan fortfarande rädda lacket om dina naglar börjar flagna längst ut på nageltippen. Fila ner nageln och toppa med topplack.

Grunda ordentligt

För att få nagellacket att hålla bättre är det viktigt att du gör grovjobbet och grundar ordentligt. Fila nagelbäddarna, måla baslack, applicera två till tre lager nagellack och avsluta med topplack. Det är lite pill, men det är värt det!

Läs även: 15 snygga julklänningar du kan äta mycket julmat i

Foto: Mondadori och Unsplash