Artikeln innehåller reklamlänkar
Färga håret hemma – 8 enkla och skonsamma toningar

Färga håret hemma – 8 enkla och skonsamma toningar

Vill du fräscha upp ditt hår med en ny färg eller lite extra glans och lyster? Då är en vårdande toning eller en hårinpackning med pigment något för dig. Här tipsar vi om 8 produkter som gör jobbet åt dig!

Att unna sig lite lyx i vardagen behöver inte kosta en förmögenhet eller vara speciellt komplicerat. En enkel sak du kan göra hemma är att ge ditt hår lite extra kärlek i form av en ny färg, återfuktning och glans – något som en vårdande toning fixar i ett kick!

Hur färgar man håret hemma?

Det bästa alternativet är såklart alltid att gå till en frisör – men om du inte har möjlighet till det så finns det enkla sätt att fräscha upp sitt hår på hemmaplan. Ett tips är att satsa på toningar eller inpackningar i stället för permanenta färger eller blekningar – eftersom att det inte sliter lika mycket på ditt hår. Det finns flera olika hårinpackningar som innehåller pigment – som då alltså både färgar och vårdar håret samtidigt. De allra flesta är enkla att använda och fungerar precis som ett vanligt balsam eller schampo, bara att du har i det i håret lite längre än vanligt.

1. Färgpigment att blanda med ditt balsam från Björn Axén

Ett vårdande färgpigment som enkelt och snabbt ger ditt hår en uppfräschning. Blanda pigmentet med ditt vanliga balsam och låt det verka i håret under några minuter. Du kan själv avgöra vilken intensivitet du önskar genom att ta mindre eller mer av pigmentkrämen. Färgen försvinner successivt när du schamponerar håret. Den kommer från Björn Axén och kostar 129 kronor. Här kan du köpa den (länk till butik).

2. Vegansk hårinpackning från Maria Nila

Den här veganska hårinpackning innehåller pigment som fräschar upp ditt hår – samtidigt som det vårdar. Färgen har en hållbarhet mellan 4-10 tvättar, och inpackningen finns i flera olika nyanser och färger. Den kommer från Maria Nila och kostar 259 kronor. Här kan du köpa den (länk till butik).

3. Toning som ger lyster från Wella Professionals 

Det här är ett schampo som fungerar som en toning. Du väljer själv hur intensiv färgen ska bli genom att styra över verkningstiden. Den här toningen förbättrar färgen du redan har och ger ditt hår djup och lyster. Den finns i 21 olika nyanser. Den kommer från Wella Professionals och kostar 129 kronor. Här kan du köpa den (länk till butik).

4. Färgcreme från Schwarzkopf 

Den här färgcremen är specifikt utformad för dig som vill färga grått hår. Det är en gradvis toning, vilket betyder att du får olika resultat beroende på hur länge du låter den verka i håret. Den här toningen vårdar ditt hår samtidigt som den ger ditt hår lyster och glans. Den kommer från Schwarzkopf och kostar 99 kronor. Här kan du köpa den (länk till butik).

5. Intensiv toning från L’Oréal 

En toning för dig som vill förstärka din naturliga hårfärg och ge det lyster och ny glans. Det här är en intensivtoning som håller i 6-8 veckor, och den vårdar samtidigt som den färgar ditt hår. Den kommer från L’Oréal och kostar 89 kronor. Här kan du köpa den (länk till butik).

6. Hårinpackning med intensiva pigment från Revlon

En hårinpackning som ger ett glansigt resultat med intensiv färg. Den här används i nytvättat och handukstorkat hår. Låt den verka i några minuter och skölj sedan ut noggrant. Den finns i flera olika nyanser, kostar 189 kronor och kommer från Revlon. Här kan du köpa den (länk till butik).

7. Vegansk hårinpackning som tar bort gula toner från Maria Nila

En vegansk silverinpackning för dig som har ljust hår och gärna vill fräscha upp färgen. Den här innehåller violetta pigment och tar bort gula toner i ditt hår, samtidigt som den vårdar och ger ditt hår glans. Inpackningen finns i flera olika nyanser. Den kommer från Maria Nila och kostar 159 kronor. Här kan du köpa den (länk till butik).

8. Hårmask som återfuktar och ger ditt blonda hår lyster

En hårmask som ger intensiv återfuktning och ger ditt blonda hår mer lyster och glans. Applicera i fuktigt hår och låt verka 2-5 minuter – skölj sedan ut noggrant. Den kommer från Joico och kostar 139 kronor. Här kan du köpa den (länk till butik).

LÄS MER:

Så färgar du ögonbryn och ögonfransar hemma