Artikeln innehåller reklamlänkar
Sephora Vår Nyheter 2019

Fem nyheter på Sephora att hålla koll på i vår

I förra veckan presenterade Sephora sina vårnyheter. Baaam var där och har valt ut fem saker du bör ha span på i vår.

Ny aktiv, budgethudvård från The Inkey List

Sedan en månad tillbaka finns det nystartade märket The Inkey List i Skandinavien och på Sephora. De har en tanke om att avancerad hudvård inte ska behöva kosta skjortan (ingen produkt kostar över 10 pund i Storbritannien) och heller inte kräva en master i kemi för att förstå vad som finns i produkterna. Förpackningarna är enkla och det står tydligt beskrivet vilken den aktiva ingrediensen är vilket gör allt mycket lättare när man är på jakt efter säg produkter med retinol. Här finns en självklart konkurrent till budgetmärket The Ordinary, som har ungefär samma filosofi. Jag har hittills bara testat Lactic Acid-serumet (länk till butik) men måste säga att jag är positivt överraskad. Min hud brukar bli irriterad av AHA-syra men inte av denna och jag ser effekt på knappt en vecka. Detta kan bli en storsäljare!

Läs mer om The Inkey List här. (länk till butik)

Tarte lanserar foundations i fyrtio nyanser

Äntligen kommer hajpade Tarte Cosmetics till Sverige! I april släpps märket exklusivt på Sephora och det lär bli rykande åtgång i hyllorna. Tarte har satsat stort på ett brett utbud av nyanser på sina produkter och nu finns deras foundation i hela 40 nyanser där det finns fem undertoner – från rosa till mer gul. Väldigt trevligt för de med mörkare hudton att få ännu bättre utbud och även för sådana som mig som är galet bleka men inte har rosa underton, vilket nästan alla ljusa toner har annars. Det finns här två olika concealers som rönt stor uppmärksamhet: Shape Tape Contour Concealer är mer täckande medan Creaseless Concealer ger en mer dewy look.

Sunday Riley kommer till Sverige – med 6,5 procent retinoidserum

Det var bokstavligt talat kö fram till Sunday Riley-bordet på Sephoras pressträff – och vi förstår varför. Sunday Riley, som står bakom märket, är själv kemist och väljer bara ut de ingredienskombinationer som hon tycker är värda att producera. Det gör att de kunnat utveckla en 6,5-procentigt retinoidserum som både är effektivt men som inte ger den flagning och torrhet som andra retinolkombinationer kan ge – i alla fall om man ska tro företaget själva. Vi är i alla fall peppade!

BYBI Beauty satsar på vegansk och naturlig hudvård

BYBI står för By Beauty Insiders och grundades av skönhetsbloggarna och beautynördarna Elsie & Dominika så sent som 2017. Märket är Leaping Bunny-certifierat och satsar allt på cruelty free, naturliga ämnen och veganska ingredienser. Sephora kommer till en början bara ta in två produkter: bästsäljande multikrämen Babe Balm och Strawberry Dry Oil.

Nars dubblar nyanserna i Sverige

Få märken är så klassiska och hyllade som Nars. Men som så många andra märken har de tidigare fått kritik för att de har för få nyanser i sitt basutbud – men det ändrar de på nu. Från tio nyanser släpper nu Nars hela tjugo, vilket såklart inte är lika många som Tartes men ändå ett steg i rätt riktning. Därtill breddar de till att ge två olika undertoner per färg vilket ska ge konsumenterna ett bättre utbud. Bra! Mer sånt!

Läs mer om det här. (länk till butik)

Läs mer om skönhet:

Syra, fukt och hårvård – här är 2018 års mest sålda skönhetsprodukter
Tjuvkika på Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA