Annonssamarbete med Herbal Essences
Flora Wiströms hårguide: Mina hårknep i vardagen

Flora Wiströms hårguide: Mina hårknep i vardagen

Vi letar alla efter en hårrutin som går snabbt, gör att håret håller sig fräscht länge och ger ett glansigt resultat. Som tur är har Flora Wiström svaret till hur vi gör – här är hennes guide.

Vi tvättar alla håret olika och har våra egna rutiner. Vi är vana att se tutorials från andras smink- och hudvårdsrutiner, men hur andra tvättar håret har vi oftast inte riktigt koll på. Hur applicerar andra balsamet och vilka tricks har de för att massera in schampot? Det här är något som Flora Wiström funderat en del på och därför har hon satt ihop sin alldeles egna guide för hur hon tar hand om sitt hår. Med sina nya hårprodukter berättar hon hur hon går tillväga.

Flora Wiström har testat Herbal Essences nya kollektion med Aloe, Hemp och Mango.

– Kommer ni ihåg Herbal Essences transparenta flaska med rosor på insidan? Vi brukade ha den på badkarskanten när jag var liten. Den senaste månaden har jag använt deras nya härliga serie Aloe och Hemp. Produkterna innehåller aloe vera som gör håret mjukt och skyddar mot att det bryts av. Hampafröna är fulla av näring och produkterna är sulfatfria! Jag tycker om känslan efteråt: håret känns mjukt men samtidigt starkt, helt utan styling. I samband med det tänkte jag berätta om hur jag tar hand om mitt hår.

Floras hårvårdsrutin i 8 steg:

1. Innan jag duschar borstar jag igenom håret med en extra skonsam hårborste som har mjuka plastpiggar. En sån Tangle teezer ni vet. Jag borstar nedifrån och upp för att inte slita på håret.

2. Om jag har haft torrschampo i luggen (vilket jag oftast har haft) tvättar jag först ur det med litelite schampo och sköljer ur det – därefter schamponerar jag hela håret.

3. När jag har sköljt ur håret stänger jag av duschen och vrider ur hårlängderna (för att inte balsamet bara ska rinna av). Jag masserar in balsamet i hårlängderna ordentligt. Sedan låter jag det sitta i medan jag tvålar in övriga kroppen. Kanske någon minut eller två?

4. Sedan sätter jag på duschen igen och sköljer ur håret noggrant.

Flora sätter upp håret med handduk medan hon väntar på att det ska torka.

5. När jag duschat klart vrider jag ur håret och sätter upp det i en handduk. Men, jag kan inte gå runt hela morgonen med en handduk på huvudet för då blir luggen knas.

Tips för en naturlig bena och snabbare torkning - testa Floras headbang-metod.

6. Så bara efter några minuter, kanske fem-tio, tar jag av mig handduken och SKAKAR håret. Alltså headbangar! På så sätt hamnar det i sin naturliga bena och så hjälper jag torkningen på traven. Jag använder nämligen aldrig hårfön.

För att luggen ska ligga rätt är det viktigt att kamma den ordentligt.

7. Därefter borstar jag ner luggen så att den blir rak och ligger rätt. När luggen är utborstad så borstar jag resten av håret, även här, nedifrån och upp.

Flora lufttorkar sitt hår och knepet är att borsta det flera gånger så det ligger rätt.

8. När håret har lufttorkat borstar jag det igen.

Flora berättar också att hon förutom sin hårdvårdsrutin har ett gäng andra hårregler som hon lever efter.

Resultatet blir ett snyggt, slätt och glansigt hårsvall som ser helt naturligt ut.

– Jag går jag till frisören var tredje månad, undviker hårsnoddar med metallpluppar eftersom de sliter på håret, jag använder oftast en sån som ser ut som en telefonsladd och jag sover aldrig med blött hår för då ser jag ut som hej kom och hjälp mig på morgonen. Jag använder heller nästan aldrig värme- eller stylingverktyg över huvud taget, mest av lathet.