Grunda rätt! 4 tips som gör din foundation snygg i alla ljus

Foundation är en räddare i nöden. Vi har samlat tipsen som gör att du lägger den på rätt sätt.

Blossande hud, finnar och ojämnheter – foundation fixar de flesta oväntade överraskningar i ditt ansikte. Men det gäller att använda den på rätt sätt (och då snackar vi inte om att undvika den klassiska kanten som foundation kan ge vid käken).

Läs även: Därför kan Rihannas nya smink göra skillnad i beautysverige

Den flytande eller pudriga varianten av foundation har, som bekant, som uppgift att dölja mindre skavanker men om du använder den på fel sätt så kan sminket faktiskt få dig att se äldre ut. Kolla in hur du ska lägga den rätt!

Borste, pliz

När det är dags att applicera din foundation så finns det bra verktyg som gör jobbet – dina fingrar är inte ett av dem. Det finns flera varianter av borstar och blenders för att få ett bra resultat och ”jobba in” sminket i ansiktet så det ser naturligt ut.

Om du lägger foundation med fingrarna så är risken stor att det blir ett väldigt ojämnt resultat och ser inte bra ut.

Fuktgrunda

Något av de absolut viktigaste du kan göra för din hy är att återfukta den – men absolut inte med foundation. Om du applicerar sminket på en torr och törstande hud så lägger det sig som en kaka och blir långt ifrån bra.

För bäst resultat så ska du exfoliera din hy då och då och smörja morgon och kväll med en kräm för ansiktet. Fuktboostande ansiktsmasker kan också vara en bra idé mellan varven. Där har du en riktigt bra grund för din foundation.

Läs mer: ”Nude” är inte bara beige – sju företag som fattat grejen

Behåll lugnet

Vi har alla dagar då det känns som att vi behöver en filt av foundation för att täcka över det smärre krig som uppenbarligen tar plats i ditt ansikte. Men då gäller det att behålla lugnet!

Om du applicerar lager på lager med smink så framhäver det faktiskt fina linjer. De dagar du behöver mer täckning, satsa mer på concealer!

Akta sol

En fräsch och solkysst look är något de flesta av oss strävar efter och då är det bara att lita på att solen gör sitt jobb – inte din foundation. Att försöka uppnå en bränna med en mörkare nyans av foundation blir inte bra, trust us.

Satsa alltid på en nyans som passar din hudton och gå om du behöver all in på solpuder istället.

Foto: Unsplash