Frisören svarar på dina frågor om hårtrenden Olaplex

olaplex förklaring

Linda Mikaelsdotter har koll på trenden Olaplex!

Olaplex är hårbehandlingen som alla snackar om. Men vad är det egentligen? Vi har pratat med frisören Linda Mikaelsdotter om hårprodukten som har tagit beautyvärlden med storm.

Vad är Olaplex egentligen?

– Det är en produkt som återskapar hårets svavelbindningar. Det är dem som skadas av till exempel färgningar, blekningar samt mekaniskt slitage såsom värmeverktyg och hårborstning.

– Det man inte får glömma är att Olaplex inte är någon magi, det krävs fortfarande en stor kunskap och sunt förnuft när man jobbar med färg. Man kan inte bara bleka på och tro att håret inte kan skadas för att man använder produkten.

Varför har det blivit så populärt?

– Eftersom det är en revolutionerande produkt som kom in och vände upp och ner på frisörvärlden. Vi frisörer har ständigt kämpat med att göra färgbehandlingar utan att skada håret.

Olaplex hemma

Olaplex har tagit många frisörer med storm.

Använder du själv Olaplex?

– Absolut, det finns ingen anledning att inte använda det om man färgar och stylar håret. Det stärker upp håret inifrån och är ett perfekt komplement till vår vanliga hårvård. Jag använder Olaplex på ungefär 80 procent av mina färgkunder.

Vad finns det för fördelar och nackdelar med produkten?

– Det finns inga nackdelar med att använda Olaplex. Möjligtvis att det blir ytterligare en produkt som får trängas i badrumsskåpet. Fördelarna är att du får ett starkare och mer välmående hår.

– Det man inte heller får glömma är att fortsätta med sin vanliga inpackning. Olaplex är ingen inpackning, den ger inte fukt eller proteiner utan lagar endast svavelbindningar i håret. Så att ha ett bra schampo, balsam och inpackning anpassat för dina behov är superviktigt!

Läs även:
VIDEO-tutorial: Så fixar du höstens trendigaste frisyr
Inspiration från Instagram: Pastellfärgat hår
Hårtatueringar – den senaste trenden

Foto: Olaplex, privat
Av: Johanna Karlsson