Frisörknep: Så fixar du volym och får tjockare hår

Modellen Lily Donaldson lockar håret för att få mer volym.

Denna artikel är ett annonssamarbete med Priorin.

Ta hjälp av frisörernas egna knep när du vill få känslan av fylligare hår, både direkt och på lång sikt. På bilden ser vi modellen Lily Donalson locka håret inför en modevisning. Ett klassiskt knep för att håret ska kännas och se tjockare ut.

Skapa volym underifrån.
Att skapa volym underifrån ger håret en illusion av fyllighet. Forma först frisyren så att du ser var du ska lägga ”lyftet”, kamma sedan det övre håret slätt och fixera med en hållbar spray. Välj mellan det mer bestående sättet (en lätt permanent närmast hårbotten), via hårverktyg som lyfter från roten eller det mest tillfälliga (en hårspray som boostar vid hårrötterna).

Skaffa en ny frisyr.
Be din frisör om råd och våga testa något nytt. Det finns smarta klipp att göra så att ditt hår upplevs som tjockare och fylligare.

Fyll ut med stylingprodukter.
Torrschampon och styling powder hjälper till att ge ett tunt hår textur och bättre formbarhet. Eftersom det numera finns i både ljusare och mörkare nyanser kan det också bidra till att skapa en upplevelse av en sammantaget kraftigare hårkalufs.

Ge relevant vård.
Den skandinaviska hårkvaliteten är tunn, flygig och fin vilket innebär att det finns mängder av hårvårdsprodukter för just den hårtypen. Be gärna om hjälp när du ska hitta rätt produkter för ditt hår.

Byt färg!
Om ditt hår inte är ultrafint kan du våga dig på en hårfärgning eller slingning. När håret skiftar i olika nyanser ser det fylligare ut. Färgbehandlingen får också håret att kännas kraftigare.

Läs även: 10 budord för vackert vinterhår
Läs även: Så får du drömsvallet! Tips och trix för att få tjockare hår

Fakta Priorin®

Priorin är ett kosttillskott för den som vill optimera sin hårhälsa. Kapslarna innehåller bland annat biotin, Vitamin B5, hirsextrakt och cystin – en aminosyra som är en grundläggande byggsten i proteinet keratin. Dessa ämnen tillför näring inifrån, direkt till hårroten och bidrar till att håret håller sig så friskt som möjligt. Läs mer här om hur svenska kvinnor upplevde Priorin i ett stort test.

Nyfiken på Priorin? Beställ en kur här.

Mer om din hårhälsa!
Tappar du hår, upplever du att ditt hår har förändrats till det sämre eller är du nyfiken på metoder och produkter som kan påskynda hårets tillväxt och förbättra dess hälsa? Här har MåBra i samarbete med kosttillskottet Priorin samlat material för dig som vill lära dig mer om hårets hälsa och vad du själv kan göra för att få ett vackert, starkt och livskraftigt hår – resten av livet.