Frisyren som gör att du slipper tvätta håret efter träningen

Frisyren som gör att du slipper tvätta håret efter träningen

Är du trött på att behöva tvätta håret ofta bara för att du tränar mycket? Sätt upp det så här nästa gång, så håller det sig fräscht utan en dusch!

Att duscha för ofta torkar ut både din hud och ditt hår. Men tränar du mycket måste du ju tvätta håret ofta. Eller? Inte nu längre! Med det här knepet håller du håret fräscht även efter träningen – utan att ställa dig i duschen.

Du har säkert märkt att dina hårtoppar lätt blir blöta och smutsiga om du har håret uppsatt i en hästsvans, eftersom topparna vidrör din svettiga nacke när du rör dig. Dessutom sliter en hästsvans ganska mycket på håret, just där tofsen sitter. Särskilt om du tränar löpning eller aktiviteter som kräver höga hopp.

Missa inte! Så räddar du torrt och slitet hår – knepen som verkligen gör skillnad

Om du istället sätter upp håret i en knut med hjälp av hårnålar slits det inte lika mycket. Då torkar håret också snabbare, vilket gör att det håller sig fräschare. Dessutom slipper du den där något ocharmiga bucklan som en hästsvans kan ge.

Oavsett vilken frisyr du väljer är det alltid bra att använda ett hårband som suger upp fukten. Ta också gärna med dig en liten handduk till träningen så du kan torka av pannan och nacken med jämna mellanrum under passet.

Låt håret vara uppsatt tills det har torkat ordentligt. Släpp sedan ut det och ställ dig med huvudet upp och ner samtidigt som du sprayar med torrschampo eller applicerar lite volympuder.

Massera in produkten i din hårbotten och använd hårspray för extra stadga, så ser håret inte bara fräscht ut efter träningen – du får också extra volym!

Läs mer:Därför ska du alltid sova med uppsatt hår

Foto: IBL