Fyra enkla knep som får ditt nagellack att sitta längre

Flagnar ditt nagellack också av efter bara en dag eller två? Då borde du läsa det här för att få ditt nagellack att hålla längre!

1. Så förbereder du innan

Förutom att undvika handkräm och nagelolja innan applicering, så behöver du också se till att nagelbädden är helt torr för bästa resultat. Din nagel innehåller naturliga oljor, vilket gör gör det svårare för nagellacket att fästa. Tvätta händerna med lite diskmedel innan, så torkar de överflödiga oljorna ut.

2. Använd ett topplack, även under nageln

Lite tjatigt kanske, men bas- och topplack är avgörande för ett hållbart resultat. Baslacket gör det enklare för nagellacket att fästa, och topplacket skyddar det från att flagna av. Ett topplack gör det också möjligt att kapsla in nagellacket, om man gör det på rätt sätt. Måla inte bara på nageln, utan också under, för att bädda in nagellacket.

Läs också: Naglar i rosa nyanser (perfekt till sommaren!)

3. Använd nagelolja dagligen

En nagelolja håller dina naglar återfuktade, vilket gör det svårare för nagellacket att flagna av. Det gör dem också mindre sköra.

4. Undvik produkter som torkar ut naglarna

Städprodukter, parfym och hårspray innehåller ämnen som löser upp ditt nagellack. Använd diskhandskar när du diskar, och investera i en parfymfri handkräm för bästa resultat.

Läs även:
Smarta uppfinningen som gör det enklare att måla naglarna
Inspiration: Nude naglar (som passar till alla tillfällen!)
Tricket som ger dig perfekt målade naglar

Foto Instagram: @bettinasbeautyblog, @anewstrength