Så lyckas du med brun utan sol i ansiktet

Brun utan sol ger dig snabbt en solkysst och fräsch look, men det är inte helt enkelt att få till ett snyggt resultat. Läs Baaams guide till hur du bäst applicerar brun utan sol i ansiktet.

Läs också: Expertens bästa brun utan sol-tips (och bästa produkterna!) (länk till ELLE)Läs mer: Enkla knepet för att undvika torra läppar (det funkar!)

Peela

Det viktigaste för att få till ett snyggt resultat med brun utan sol i ansiktet är att du inte slarvar med grundarbetet. Använd en mild peeling som är anpassad för ansiktet och arbeta in den med varsamma rörelser. Skölj av noggrant.

1. Skonsam ansiktspeeling med rosexktrakt från Elemis. Läs mer och köp här.
2. Peeling med valnöt från Ole Henriksen. Läs mer och köp här.
3. Ansiktspeeling med AHA-syra och jojoba från Maria Åkerberg. Läs mer och shoppa här.

Läs också: Expertens bästa brun utan sol-tips (och bästa produkterna!) (länk till ELLE)

Återfukta

När du har peelat ansiktet är det viktigt att du återfuktar huden med en ansiktskräm, välj en oljefri sådan för bäst resultat med BUS-produkten. Om du slarvar med det kan du få fläckar och ränder, vilket inte är så roligt. Badda ansiktet torrt med en mjuk frottéhandduk och massera in ansiktskräm. Låt cremen gå in ordentligt i huden innan du går vidare i processen.

1. Budgetvänlig fuktkräm från Lumene. Läs mer och köp här.
2. Oljefri och mjukgörande kräm från Dermalogica. Läs mer och köp här.
3. Oljefri creme-gelé från Clinique. Läs mer och köp här.

Läs mer: Fyra knep för att få lyster och glow i hyn (utan smink!)

Brun utan sol

När ditt ansikte är torrt, mjukt och krämen har gått in i huden ordentligt är det dags för dig att applicera en brun-utan-sol-produkt som är anpassad för ansiktet. Det är inte en bra idé att använda samma brun utan sol till kroppen som till ansiktet eftersom de för kroppen ofta är fetare i konsistensen. Var extra försiktig kring hårfästet och ögonbrynen när du applicerar färgen. Smörj gärna in dem med lite vaselin innan du börjar – då minskar risken för ett fläckigt resultat. Tänk på att tvätta händerna noggrant efter appliceringen och undvik att ansiktet kommer i kontakt med dina kläder.

1. Prisvärd brun-utan-sol med avokadoolja från Skir (reklamlänk från Adtraction). Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).
2. Återfuktande brun-utan-sol som inte täpper till porerna från St Tropez (reklamlänk från Adtraction). Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).
3. Brun-utan-sol som ger dig gradvis färg från Nuxe. Läs mer och köp här.

Foto: IBL