Guide: Så boostar du volymen för just din hårtyp

Guide: Så boostar du volymen för just din hårtyp

Oavsett om du har lockigt, vågigt, fint eller kort hår kan du maxa volymen på ditt hår. Här är Baaams guide till hur du skruvar upp volymen – för just din hårtyp.

Nu vill vi ha hår med mycket body och bounce. Så omfamna din naturliga textur och gör det mesta av barret du bär. Skönhetsexperten Filippa Berg vet hur du skruvar upp volymen till max oavsett vilken hårtyp du har.

Din hårtyp: Lockigt hår och afro-hår

Grattis, det genetiska lotteriet har gett dig ett rejält försprång! Satsa på att definiera dina lockar genom att applicera en lockcrème när håret fortfarande är fuktigt. Krämen motverkar friss och gör så att dina lockar håller ihop bättre och får mer stuns. Låt sedan håret självtorka för en naturligt lockig look, eller blås det torrt med en diffuser för att jobba upp volymen till max. Metoden är mycket enkel: lägg håret på det trattformade munstycket och blås det torrt underifrån. Och om du vill ge lockarna ett lyft under dagen kan du göra touch-ups med en locksprej som definierar och motverkar friss.

Stella McCartney.

Stella McCartney.

Din hårtyp: Vågigt självfall

Du som har ett naturligt vågigt hår med självsvall kan dra nytta av att grunda med ett volymbyggande schampo och balsam som ger ditt barr ännu mer body. Massera därefter in en volymmousse i ditt handdukstorkade och fortfarande fuktiga hår. Vänd huvudet upp och ner och blås torrt med hårtorken samtidigt som du kramar håret med fingrarna för att förstärka hårets naturliga vågighet. Fixera sedan svallet genom att spreja håret med lite saltvattensprej som ger stadga och framhäver den vågiga texturen för en bohemiskt surfig volym-look.

Stella McCartney

Stella McCartney

Din hårtyp: Fint/tunt hår

A och O för finare och tunnare hårkvaliteter är att använda lättare stylingprodukter som inte tynger ner håret och att värmestyla på svagare värme. Börja med att spreja ditt fuktiga hår med en volymsprej med värmeskydd. Om du har tid och tålamod så kan du lägga upp håret på värmespolar. Ett snabbare och smidigare sätt att värmestyla fram volym är att investera i en värmeborste som du använder på samma sätt som när du fönar håret med en rundborste. Dela upp håret i passéer som du sedan rullar upp, en efter en på värmeborsten i motsatt riktning som håret växer. Avsluta med att spreja lite volympuder i hårbotten för ett volymsvall à la Versace!

Versus Versace

Versus Versace

Din hårtyp: Kort hår

En kortare frisyr med lekfull volym, lugg och lättare lockar är väldigt trendrätt i vår! Ett smidigt sätt att ge liv och rörelse till din pagefrisyr är att grunda med ett volymgivande schampo och balsam. Spreja sedan ditt handdukstorkade hår med en textursprej som jobbar för att ge ett glatt och platt hår mer fyllighet och stadga. Blås håret därefter lite lätt med hårtorken och jobba sedan igenom håret med en locktång på svag värme. Håll tången i lodrät riktning och tänk på att vara lätt på handen och att inte tånga topparna för en mer “ofixad” känsla à la Alexa Chung. Har du lugg kan du även locka till den lite lätt. Avsluta med att kamma igenom håret med fingrarna och fixera frisyren med lite hårsprej.

Chloé

Chloé

Text: Filippa Berg