Guide: Så lägger du Gwyneths makeup

gwyneth

Fixa lika snygg makeup som Gwyneth!

Tro det eller ej men den glamourösa Hollywoodstjärnan Gwyneth Paltrow kan inte sminka sig fint själv.

– Jag är fruktansvärt dålig på att lägga min egen makeup. Det brukar gå bra när jag gör det på mina vänner men när det gäller mitt eget ansikte så får jag aldrig till det, säger Gwyneth.

För att hjälpa sig själv och andra frågade Gwyneth sin makeup-artist Emma Lovell om tips till hur man lägger en snabb, enkel och snygg makeup till vardags och till fest. Här är knepen hon använde på Gwyneth när hon var på filmfestivalen i Venedig.

Dag:
1. Börja med att rengör ansiktet med vatten och smörj sedan in det med fuktkräm. Glöm inte halsen och nacken!

2. Lägg en klick foundation på din hand och jobba sedan in den i ansiktet med hjälp av fingertopparna. Börja i mitten och jobba dig utåt.

3. Ta concealer på din hand och använd en borste för att täcka under ögonen, i t-zonen och runt näsvingarna.

4. Böj dina ögonfransar med hjälp av en ögonfransböjare. Gå aldrig ut utan att ha gjort det här steget, det får ditt ansikte att se mer vaket ut!

5. Måla dina ögonfransar med mascara med hjälp av en platt borste, så att alla fransar får färg. Måla varje frans från roten till toppen. Använd sedan den vanliga mascaraborsten för att jobba upp volym. Lägg tunna lager!

6. Fyll i dina ögonbryn med en färg som är lite ljusare än din egen. Använd sedan en ren mascaraborste för att ”borsta” de på plats. Viktigt steg!

7. Använd ett ljust krämrouge dagtid – dutta på det med hjälp av fingrarna.

8. Avsluta med ett neutralt läppstift eller glans och borsta sedan över lite puder över hela ansiktet för att fixera makeupen.

Kväll:

1. Utgå från din dagmakeup. Lägg på en flytande eyeliner längs med ögonfransrötterna. Börja från mitten och gå utåt. Lägg sedan en linje med en penna precis ovanför den redan lagda linjen. Blanda ihop linjerna med hjälp av en liten borste.

2. Lägg på ett nytt lager svart mascara för att få ögonen att se vakna ut. Lägg ett extra lager i mitten av ögat för att skapa en rundare intryck.

3. Använd en vass läppenna som är en nyans mörkare än ditt läppstift. Lägg sedan på läppstiftet med hjälp av en borste. Bit av på ett papper och avsluta med ett lager läppglans.

4. Använd ett mörkare rouge än på dagtid för att markera käkbenen. Lägg sedan ett skimrande puder på toppen av käkbenen som highlighter.

5. Avsluta med att lägga en skimrig ögonskugga i mitten av ögonen. Klart!

Läs fler tips och se bilder i Gwyneths nyhetsbrev Goop!

Av: Emilie Cederquist Foto: All Over Press, Stella Pictures