Så vet du vilken ansiktsform du har

Guide: Så tar du reda på vilken ansiktsform du har

Har du ett runt eller hjärtformat ansikte? Eller mer ovalt? Vi har tagit reda på hur du listar ut vilken ansiktsform du har.
0:51

Efter reklamen: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Ibland när man surfar runt bland diverse hår- och sminktutorials stöter man på tips på hur man kan klippa eller sminka sig så att det passar ens ansiktsform. Till att börja med är det inget man överhuvudtaget behöver bry sig om, såklart. Men man kan ju ändå bli nyfiken och vilja förstå vad som menas med de olika formerna. Och hur vet man då vilken ansiktsform man själv har?

Vi har gjort jobbet åt dig och tagit fram en enkel guide till hur du tar reda på det. Det är alltså mest för skojs skull och ska verkligen tas med en nypa salt. Men om du vill veta, läs på!


Runt ansikte

Runda ansikten har mjuka former utan skarpa linjer. Hakan är ungefär lika bred som pannan.


Fyrkantigt ansikte

Ett fyrkantigt ansikte har en tydlig haklinje. Dina käkben är ungefär lika breda som din panna.


Avlångt ansikte

Avlånga ansikten är lite längre än det är brett. Hakan och panna är också ungefär lika breda.


Hjärtformat ansikte

Ett hjärtformat ansikte har, såklart, något av en hjärtform. Pannan är alltså lite bredare än käkbenen och du har en mer spetsig haka.


Diamantformat ansikte

Ett diamantformat ansikte har ofta en stark käklinje med lite spetsig haka, tydligt markerade kindben och lite mindre bred panna.


Ovalt ansikte

Ovala ansikten har, likt runda, mjuka linjer men ansiktet är lite mer långt än runt.


Så vad ska du göra med denna informationen? Inget särskilt – men om du vill veta vilken lugg du kan klippa för att passa just din ansiktsform kan du läsa det här!

Foto: TT