Här är skuggorna som framhäver din ögonfärg

Cara Delevingne

Cara Delevingne framhäver sina blå ögon med en skimrande brun skugga.

Hemligheten bakom att få din ögonfärg att poppa är att välja rätt nyans på din ögonskugga. Kolla in vilken kulör som passar dig bäst!

Bruna ögon

Om du har bruna ögon har du tur – då funkar nämligen i princip alla nyanser. Men några säkra kort är brons och guldiga skuggor för att få fram det absolut vackraste i dina ögon. Ett plus med skuggor i metallic är även att det tar fram dina gyllene toner.

Gröna ögon

Eftersom gröna ögon är naturligt ljusa behövs egentligen inte så mycket för att ta fram färgen. Men ett hett tips för den grönögda är en mörkare plommonlila. En annan nyans är brons – det ska göra under för dina smaragdgröna ögon.

Ljusbruna ögon

Gyllene toner är din bästa vän om du har hasselnötsbruna ögon. Testa att ha en mörkbrun skugga som bas för att sedan mjuka upp med en guldig nyans. Om du inte vill ha en så tung sminkning är även puderrosa en mirakelskugga för dig.

Blå ögon

För att göra färgen i dina blå ögon ännu mer intensiv – satsa på en neutral make up. Skimrande champagne är en utmärkt nyans för dig! Om du verkligen vill få dina ögon att poppa till fest, testa blågrå ögonskugga. Använd en grå nyans som bas för att sedan lätta upp med en försiktig blå färg.

Grå ögon

Svart skuggning är perfekt för dig som har en mer grå nyans på dina ögon. Du kan även gå på jakt efter en skugga som har liknande nyans som dina ögon – det ska verkligen ta fram färgen.

Läs även:
Experten tipsar: Så får du snygga ögonbryn
Sex briljanta sminktips från Kim Kardashians makeupartist
Proffsets bästa knep: Så blir du bra på bild (varje gång!)

Foto: All Over Press
Av: Johanna Karlsson