Hårtrender 2019: Allt om årets frisyrer och färger

Hårtrender 2019: Årets hetaste frisyrer och färger

Vilka är de stora hårtrenderna 2019? Hårklämmor, pasteller och glans är tre av dem. Baaam listar årets hetaste frisyrer och färger.

Hårtrenderna 2019 skriker 90-tal. Hårklämmorna är stora och färgglada, färgerna är lekfulla och våfflat hår gör storstilad comeback. Baaams Emma Blomberg har satt fingret i luften och listar årets hetaste trender för långt hår, kort hår eller halvlångt hår.

Hårtrend 1: Hårspännen och diadem

Hårtrender 2019: hårspännen och diadem

More is more när det gäller håraccessoarer 2019. Ja, hårspännen och diadem tog oss med storm redan i fjol och i år maxar vi trenden. Nu går vi loss på stora hårklämmor (gärna i pasteller), hårspännen (gärna med strass à la Gucci) och diadem. Önskar du en mer neutral, men ändå maxad, look? Satsa på ett gäng hårnålar.

Shoppa trenden:

Hårtrender 2019: hårklämmor, hårspännen och diadem

1. Hårklämma med text i strass, från Lindex. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)
2. Rosa hårklämma med stenar, från Pieces. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Tradedoubler)
3. Röd hårklämma med strass, från Becksøndergaard. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)


Hårtrend 2: Pastellfärgat hår

Hårtrender 2019: pastellfärgat och grått hår

Trenden med hemmafärgning har exploderat de senaste säsongerna och 2019 innebär inte slutet på det. Nej, tvärtom! Trenden fortsätter och nu byter vi hårfärg lika ofta som vi byter strumpor. Årets stora trenfärg stavas grått och pastellerna fortsätter. Rosa, korall, persika, grönt och blått – bara fantasin sätter gränser. Den modiga satsar på blockfärg och färgar till exempel bara luggen.


Hårtrend 3: Hög knut

Hårtrender 2019: Hög knut

2019 siktar vi högt! Hej top knot och hej räddningen på alla dåliga hårdagar. I år placerar vi den klassiska hårknuten högt upp på huvudet eller går loss på en riktigt hög hästsvans. Enkelt och så snyggt!


Hårtrend 4: Våfflat hår

Hårtrender 2019: Våfflat hår

Fram med våffeltången! Javisst, den gamla godingen från 90-talet är tillbaka. Nu är det dags för våfflat hår igen. Vi anar ett händelseförlopp likt magväskans eller axelvaddarnas comeback – vid en första anblick trodde du aldrig att du skulle falla för trenden igen, men snart tar vi dig på bar gärning med våffeltången i håret.


Hårtrend 5: Karamellbrunt

Hårtrender 2019: Kolablond och varm blond

Vilka hårfärger är trendiga 2019? Utöver pasteller, alltså? Kul att du frågar! 2019 tar karamellbruna nyanser över, åtminstone om vi ska tro modehusen som visade upp varma blonda slingor, som för tankarna till kolasås, inför det här året.


Hårtrend 6: Scarf, scarf, scarf!

Att scarfen är superrätt just nu har väl inte lyckats undgå någon? Fäst den runt hårsnodden på en hästsvans, runt en knut eller – vår favoritstyling – fläta in den i en lös fläta. Det är också supertrendigt att bära scarfen som en sjalett 2019.

Shoppa trenden:

Hårtrender 2019: Scarf i håret

1. Prickig scarf i plisserat material, från Lindex. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)
2. Mönstrad silkesscarf från By Malina. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)
3. Rutig scarf i lila, från Åhléns. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)
4. Blå scarf, också från Åhléns. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)


Hårtrend 7: Vågigt hår

Hårtrender 2019: Vågigt hår

Lockarna 2019 stavas vågor och i år satsar vi på slarvigt vågat hår. ”Sovit en natt med flätor-vågigt” är helrätt 2019! Har du inte sovit med flätor kan du fixa perfekta beach waves genom att vrida hårslingor runt en tjockare locktång, alternativt forma vågor med hjälp av en plattång genom att böja plattången fram och tillbaka samtidigt som du drar den nedåt.

3 stylingverktyg för trendigt vågigt hår:

Hårtrender 2019: tips på locktång och plattång


1. Locktång från Cloud Nine med stor diameter – perfekt för att skapa större lockar eller vågor i håret. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)
2. Bra budgetval! Plattång från Obh Nordica med rundade kanter för att smidigt kunna användas för att både platta och locka. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)
3. Locktång i mellanstorlek från Ghd som passar både längre och kort hår. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)


Hårtrend 8: Maxad volym

Men dra mig baklänges! Är volym trendigt i år igen!? Nej, det är ingen vidare chock, såklart. Men den här säsongen snackar vi volym deluxe. Bär ett diadem med hög volym på hjässan à la Versace ovan eller satsa på en hög hästsvans som du maxar volymen i. Hårspray och torrschampo gör jobbet.

4 bra produkter som ger volym:

Hårtrender 2019: Torrschampo som ger volym

1. Torrschampo som ska ge volym, från Löwengrip. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)
2. Moroccanoil Root Boost är en volymgivande mousse som ger hårrötterna stadga. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)
3. Volymgivande torrschampo som hjälper till att lyfta håret vid rötterna, från Budgie. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)
4. Volymgivande puder från Kevin Murphy. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)


Hårtrend 9: Glansigt hår och backslick

Hårtrender 2019: Glansigt hår och backslick

2019 vill vi att håret ska glänsa. Och vi sparar inte på krutet! Tvärtom strävar vi efter ett resultat där håret ser fuktigt och nytvättat ut. Backslick är en klassiker som är högaktuell 2019, men känner du dig inte helt hemma i den frisyren kan du satsa på en stram hästsvans med finkammat glansigt hår.

Läs mer:
Test: Vilken modetrend borde du satsa på våren 2019?
30 snygga frisyrer till säsongens alla fester
Plattång, locktång och hårfön – nio stylingverktyg i olika prisklasser
Allt du behöver veta om retinol – och bästa produkterna för dig

Foto: Mondadori, IBL