Hemligheterna din frisör inte avslöjar för dig

Hemligheterna din frisör inte avslöjar för dig

Det är ingen nyhet att frisörer är proffs när det kommer till hår. Här är några hemligheter som din frisör inte vill att du ska veta.

Missa inte:
Hårmissarna du gör hemma (som din frisör hatar!)
Därför ska du schamponera håret innan du duschar
De vanligaste (och oväntade!) misstagen som förstör ditt hår

#1: De klipper hellre för lite än för mycket (jo, det är sant!)

Skräcken många har när det är dags att gå till frisören är att de ska kapa alldeles för mycket. Men faktum är att de hellre klipper för lite. Varför? Kändisstylisten Brittany Molina förklarar, i en intervju med Women’s day, att hon hellre klipper för lite eftersom tio centimeter kan skilja sig stort i blött eller torrt hår.

#2: Frisören kan inte läsa dina tankar

Även fast du går till samma frisör varje gång så är hen faktiskt ingen tankeläsare. Om du säger ”samma frisyr som sist” kommer frisören högst antagligen inte ihåg det eftersom hen klipper hår all day, every day. Var tydlig!

#3: Produkter på salong ÄR bättre

Let’s face it, salongsprodukter doftar inte bara fantastiskt – de gör jobbet bättre. Frisören Don Bewley får ofta frågan om salonger tjänar bättre på merförsäljning och svaret är: självklart.

”Jag finns här för att ge rätt råd” förklarar Don.

#4: Nej, du kan inte få samma frisyr som kändisen

Att gå till frisören med en bild på en kändis vars frisyr är flawless, visst. Det är bra att du kan förklara vilken typ av frisyr du faktiskt vill ha. Men! Du kommer inte att få en exakt kopia av kändisens hår. Ditt hår har antagligen helt andra förutsättningar.

#5: Är du trogen kund? Då kan du få rabatt

Du är en levande reklampelare för din frisör. Om du går till samma person och klipper dig och rekommenderar andra att gå till samma person så är chanserna väldigt goda att du kan få rabatt. Glöm inte det!

#6: Proffs kan också göra fel

”Bra frisörer är tränade att hålla masken. Du kommer aldrig märka på deras ansiktsuttryck om hårfärgen har blivit helt fel eller om han har klippt snett” säger kändisfrisören Nick Arrojo.

Det här kanske inte känns jättebra och lugnande att läsa men Nick menar att en proffsig frisör alltid ser till att städa upp sina misstag – utan att kunden ens vetat om att det skett ett misstag.

Du kommer även gilla:
Tutorial: Så gör du Kim Kardashians snygga dutch braids
19 frisyrer som passar perfekt till sommarens festivaler
Fem sätt att göra ditt hår tjockare (utan att gå till frisören!)

Foto: All Over Press