Hur snygg ska du vara i midsommar, skönhetsproffset?

Veronica Henriksson bloggar på Daisy Beauty har frågat fyra skönhetsproffs om deras skönhetsvanor i sommar. Här är vad de svarade.

Daisy Beauty är en samarbetspartner till baaam.se.

Daisy Beauty är en samarbetspartner till baaam.se.

Lisen Sundberg, skönhetsredaktör Baaam:

– Jag kommer att vara i skärgården så ganska lite smink och ett enkelt fixat hår – kanske en tjock fläta? Jag satsar på en naturlig makeup med mest fokus på en bra, naturlig bas med lite rosiga kinder. Jag gillar Armanis Luminous Silk Foundation som ger lätt täckning och inte känns som att den ligger utanpå huden. Utöver det penslar jag på en aning YSL-puder som jag fullkomligt älskar. Pudret ger en fräschör till huden. Dessutom ska jag göra manikyr och pedikyr för det kan verkligen göra skillnad för helheten och är lätt att glömma bort.

Freja Kjellberg i gult nagellack från H&M.

Freja Kjellberg är sommarfräsch i gult nagellack från H&M.

Freja Kjellberg, modell och bloggerska:

– I sminkväg så kommer jag att köra på en sommarfräsch look på midsommar. Lätt och med så lite smink som möjligt! Den looken får jag till med hjälp av pudret Sun Touched från Make Up Store, läppstift 136 från Kanebo samt även Diorshow Mascara från Dior. Det vill jag matcha med en fin klargrön klänning i något slinkigt tyg!

Kicki Norman på Daisy Beauty satsar på

Kicki Norman på Daisy Beauty satsar på makeupen i sommar.

Kicki Norman, chefredaktör skönhetssajten Daisy Beauty:

–Eftersom jag har en frisyr på utväxt, har jag inte så mycket att välja på vad det gäller håret. Jag är bara glad om det inte ser ut som att jag har hockeyfrilla. Därför kommer jag att satsa på makeupen. Jag kommer att få en bronsig hudton med hjälp av Tinted Moisturizer från Laura Mercier… Och så blir det nog ett rouge som drar åt orange, det är så fint när man har fått sommarfärg oavsett om färgen kommer naturligt eller på tub. Lite mascara, knalligt läppstift och en flaska rosé på det, så är midsommaren räddad!

Åsa Östergren på Daisy Beauty

Guldskimmer och fläta är melodin för Åsa Östergren på Daisy Beauty.

Åsa Östergren, makeupartist och skönhetsbloggare på Daisy Beauty:

–Jag tänker smörja in mig med skimrande bodylotion och svepa guldskimmer på nyckelben, axlar och kindben för världens J Lo-look, då använder jag exempelvis skimrande lösögonskuggan Lady från Make Up Store. Ingenting får hyn att stråla mer! För att ytterligare förstärka min solbränna sveper jag solpuder runt ansiktet, i kindskuggan och över näsrygg och panna, då skapas markerad och djup solfärg. Just till midsommar känns håret extra viktigt, så jag tänker ha en trendig, slarvig fläta på ena sidan. I den blir det fint att sticka in små tusenskönor.

Bilder: Rose-Marie Söderlund