Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna använder borste för att rengöra ansiktet.

Jade roller – här är de bästa!

Jade rollers, mask-tech och 3 andra hajpade skönhetsprylar

Sociala medier och butikshyllor fylls av olika prylar och apparater för din hud. Men vad ska de egentligen göra? Baaam guidar dig genom de största trenderna, som jade roller, förklarar hur de funkar och listar bästa köpen.

Som om det inte vore komplicerat nog att hålla på alla trendiga nya krämer, serum och masker så är även prylar och tech till huden på ordentlig frammarsch. För några år sedan dök ansiktsborstarna upp och nu syns jade rollers upp i var och varannan bild i sociala medier. Baaam tar ett grepp på de populäraste och senaste skönhetsprylarna och vad de påstår sig göra för ditt vackra lilla ansikte.

Jade roller

jade roller bäst i test

Jade roller hjälper mot puffighet och ger slätare hud.

Den gröna rollern har använts i kinesiska skönhetsrutiner och traditionell kinesisk medicin sedan 1600-talet men har de senaste månaderna blivit alltmer hajpad i västvärlden. Rollern har ofta två stenar i ädelstensmaterialet jade, en större för kinder, panna och hals och en mindre för näsa, haka och andra små områden. Tanken är att du genom att rulla stenarna över ansiktet stimulerar lymfkörtlarna och ökar blodcirkulationen. Stenen grön jade är en kristall som dessutom sägs främja harmoni och stillhet, därav är en jade roller ofta grön. Eftersom jade är en natursten skiljer sig nyansen på varje roller, och gör din egen variant helt unik.

Letar du efter ännu fler hacks och tips? Här hittar du våra bästa skönhetstips!

Vad har jade roller för effekt?

Resultatet ska vara reducerad puffighet i ansiktet och jämnare hudton. Även stenarnas naturligt kalla temperatur kan verka svalkande för huden. Lägg din roller i kylen för ännu mer svalkande effekt. Jade rollern fungerar även för att massera in serum och krämer i huden. Viktigt är att rolla i enbart en riktning och inte fram och tillbaka.

Läs mer: Då kommer hajpade skönhetsmärket Glossier till Sverige

Vilken jade roller är bäst i test?

Alla jade rollers, oavsett pris och märke, fungerar på samma sätt. Dock är hållbarheten bättre på en jade roller av lite högre kvalitet, den tunga stenen kan annars nöta mot metallen och med tid trilla av. Här är två av Baaams favoriter!

Jade roller, Eco Tools – originalet

Eco tools är en jätte inom jade rollers, och många hyllar den lilla ansiktsrollern. Rulla över ansiktet för att antingen massera in serum eller för att rulla bort och reducera puffighet. Läs mer recensioner och köp jade rollern här. (länk till butik)

jade roller eco tools bäst i test

Jade roller från Ecotools. Klicka på bilden och kom till rollern.

Jade roller, H&M

H&M har lanserat en egen skin roller med en slät och en räfflad sida, i äkta jade-sten. Ansiktsrollern har fått strålande recensioner och är aningen mer plånboksvänlig än Ecotools-varianten. Används på rengjord hud i minst fem minuter för bästa resultat. Läs alla recensioner och köp rollern här. (länk till H&M)

jade roller hm recension bäst i test

Jade roller från H&M med en slät och en räfflad sida. Klicka på bilden och kom till rollern.

Läs också: Hur funkar skinroller? Allt om microneedling hemma (länk till ELLE)

Hur används en jade roller?

Spana in videon här nedanför för att se hur du får ut det mesta av din jaderoller.

Ufo, Foreo – led-ljusterapi för ansiktet

Nylanserade Ufo från Foreo beskrivs som en smart ansiktsmask. Istället för att lägga en vanlig sheetmask i 20 minuter gör Ufo en miniansiktsbehandling på 90 sekunder. Värme hjälper till att öppna porerna, pulseringar hjälper produkten att tränga ner i huden och kyla stänger porerna och lämnar huden uppiggad. Produkten använder sig även av LED-ljusterapi med rött, grönt och blått LED-ljus. Du använder apparaten tillsammans med små, runda sheetmasks som tagits fram speciellt till Ufo. Företaget rekommenderar dock inte att du använder andra sheetmasks då det kan vara svårt att veta om maskerna innehåller ingredienser som reagerar dåligt på till exempel värme eller LED-ljus. Läs fler recensioner och köp här. (länk till Nordicfeel)

ufo foreo recension bÄST I TEST

Foreo ufo är ljusterapi för ansiktet. Klicka på bilden och kom till produkten.

Läs mer: Då kommer hajpade skönhetsmärket Glossier till Sverige

Läs mer: Eko, vegan eller cruelty free? Det betyder symbolerna på dina skönhetsprodukter

Roller för ansiktsmassage

Likt en jade roller hjälper den här ansiktsmasseraren till att stimulera blodcirkulationen i ansiktet och ska lämna huden mindre svullen, förbättra elasticiteten och ge lyster. Den har två kulor i rostfritt stål och liknar helt ärligt mer en sexleksak än en masserare. Används med fördel tillsammans med ett serum eller ansiktsolja. Du kan även använda en ansiktsroller på kroppen, exempelvis armar och ben, för att stimulera blodcirkulationen.

Vilken ansiktsroller är bäst?

Det finns en uppsjö varianter från budget till lyx. Lägg den med fördel i kylen och ta fram varje gång du vill minska svullnad och ge lyster i hyn. Om du använder ansiktsrollern fem minuter om dagen sägs den kunna ge slätare hud genom att ansiktsmusklerna aktiveras likväl som blod- och lymfcirkulationen.

Face and body massage roller, Kicks Beauty

Roller för ansiktsmassage från Kicks beauty som används både på kropp och i ansiktet. Rollern ska kunna ge en lätt bindvävsmassage vilket förbättrar hudstrukturen. Oavsett är den behaglig att använda i ansiktet under ett redigt Netflix-maraton! Läs fler recensioner och köp rollern här. (länk till Kicks)

roller ansiktsmassage bäst i test

Roller för ansiktsmassage från Kicks. Klicka på bilden och kom till rollern.

Aviva beauty roller, Amelie Soie Secrets

Hudroller för ansiktsmassage från Amelie Soie Seecrets som passar bra både för kropp och ansikte. Är speciellt framtagen i storlek för att vara optimal runt ögon och läppar. Rekommenderas för daglig användning. Läs fler recensioner och köp rollern här. (länk till butik)

ansiktsmassage roller bäst i test

Aviva beauty roller från Amelie Soie Secrets. Klicka på bilden och kom till rollern.

Läs också: Allt du borde veta om gua sha och bästa köpen (länk till ELLE)

Ansiktsborste

Ansiktsborstar har varit med ett bra tag men ser ut att stanna i våra badrumshyllor. De kommer i många olika former och material, vissa pulserar och andra har snurrande borsthuvuden. Gemensamt är att de används tillsammans med din ansiktsrengöring för att rengöra huden på djupet, ge en lätt exfoliering och stimulerar blodcirkulationen i ansiktet. En extra liten boost i din rutin helt enkelt. Det finns många olika borstar och företag, men Foreos Luna-serie (länk till butik) och Clarisonics Mia2 (länk till butik) är två favoriter.

Missa inte! Går det att köpa smink som inte testats på djur? Nja, inte direkt

Skin roller

En produkt som är en slags hemmavariant på salongsbehandlingen Dermapen. Skin rollern har mikronålar som, när du rullar den över huden, gör små sår i huden. Sedan smackar du på ett serum som genom kanalerna kan tränga längre ner i huden. Som reaktion på sticken vill kroppen reparera den skadade huden och börjar producera nytt kollagen. Resultatet ska bli en föryngring av huden och en jämnare och finare struktur. Extremt viktigt här är att noga rengöra hud och verktyg i samband med behandlingen. Skin rollers kan bland annat köpas från Swiss Clinic som har ett smart kit där du får tre rollers i ett paketpris. Läs recensioner och köp Swiss Clinics kit här. (länk till Nordicfeel)

Foto: IBL

Swiss Clinic skin roller. Klicka på bilden och kom till skinrollern.