Artikeln innehåller reklamlänkar
Jag fick helt vanligt nagellack att hålla i en vecka – så gör du

Jag fick helt vanligt nagellack att hålla i en vecka – så gör du

Kan man få helt vanligt nagellack att hålla en hel vecka? Ja – och jag ska berätta exakt hur jag gjorde.

Läs mer: Den ultimata guiden till sommarens 30 snyggaste solglasögon

Jag ska vara ärlig, jag är en person som alltid varit besatt av nagellack. Om du frågar någon av mina vänner vad i min stil som sticker ut mest så skulle de svara färgstarka nagellack. Jag känner mig nästintill naken om jag inte bär nagellack.

Men, som alla andra så avskyr jag att behöva ta bort nagellacket, måla om naglarna och bara dagar (eller seriöst timmar!) senare har det börjat flaga – och processen börjar om. I min jakt på att slippa upprepa detta flera gånger i veckan har jag testat det mesta.

Under en period körde jag enbart på gellack – men om du någon gång snålat och suttit hemma och försökt få av det vet du hur det kan förstöra naglarna fullständigt. En annan period gick jag och fixade akrylnaglar en gång i månaden men när jag räknade hur många hundralappar per år jag förlorade på det insåg jag att det inte var ett hållbart sätt att leva.


Läs mer: Årets snyggaste sneakers – för alla plånböcker

Sedan dess har jag letat efter den perfekta kombinationen av lack som gör att naglarna faktiskt håller. Och som av en slump för en månad sedan fick jag en fullträff – och jag ska berätta exakt hur jag gjorde.

Det är något så enkelt som en kombination av två bra nagellack – ett från OPI och ett från Essie – och lite förberedelser.


1. Valfri nyans från O∙P∙I Nail Lacquer (länk till butik)
2. Top Coat Speed Setter från Essie (länk till butik)

Läs mer: 20 jumpsuits att bära på sommarens alla fester

Så gör du:

1. Ta bort nagellacket du har på dig med borttagning MEN vänta inte med att måla på nytt. Måla istället direkt efteråt. Detta eftersom naglar i sig själv bildar olja som kan göra att nagellacket håller sämre.
2. Välj en färg av OPI Nail Lacquer (länk till butik) som du gillar och måla två eller tre lager. Jag vet inte varför just OPI fungerar så bra men det måste vara något i formulan, för detta är överlägset bäst. Det som är viktigt här är sedan att låta nagellacket torka ordentligt mellan varven.
3. Måla över topplacket Top Coat Speed Setter från Essie (länk till butik). Det du måste göra här är att måla först ett drag horisontellt längst fram över kanten på nageln. Detta gör nämligen att lacket ”sluter sig” och inte lossnar lika lätt. Måla sedan resten av nageln.
4. Klart!

När jag gjorde exakt som ovan sist så åkte jag och badade två gånger, låg på stranden, diskade och (ja, det är sant) handtvättade med naglarna. En vecka senare såg de ut såhär:

Som ni ser har lacket flagat lite i kanterna men på lite avstånd syns det verkligen inte. Och då har det i dag gått exakt 7 dagar sedan jag målade på det och jag har inte bättrat på det alls.

Jag säger magi!

Läs mer: 20 kjolar din sommargarderob kommer älska

Foto: IBL