Jonas Wramell om sommarens skönhetstrender

Blue Lagoon by Jonas Wramell for Oriflame.

Blue Lagoon by Jonas Wramell for Oriflame.

Den professionella makeupartisten Jonas Wramell har skapat en färgsprakande makeupkollektion för Oriflame sommaren 2011. Kollektionen ”Blue Lagoon” består av två somriga läppglans, två skimrande ögonskuggspennor och ett solpuder som ger en solkysst look. Färgskalan går i toner av rosa, turkost och brons.

  • Lip Gloss, 90 kr.
  • Shadow Pencil, 110 kr.
  • Terracotta Powder, 150 kr.

– Sommaren 2011 kommer att domineras av starka färger och detta har jag tagit tillvara på i säsongens nya kollektion. ”Blue Lagoon” är en fräsch makeupkollektion som kompletterar din look både under soliga dagar på stranden och på fartfyllda fester, säger Jonas.

Hur lägger man en snygg sommarmakeup?
– På sommaren är vi naturligt sminkade av solen, vi är helt enkelt fräschare och lite läckrare under sommarhalvåret. Bästa sättet att framhäva detta ännu mer är att highlighta sin solbränna, detta gör man bäst med ett solpuder med lite guldigt shimmer i. För att våga lite mer under sommaren kan man även exprimentera lite mer med färg. Turkost och guld är en utmärkt kombination och även mina favoritfärger när det kommer till en somrig kvällslook. Läpparna får gärna vara glossiga och gå i varma toner. Vill man ha gloss på dagen tycker jag att man ska välja guldiga beiga och lite bronzig underton i glosset men på kvällen för att återigen framhäva solbrännan, kan man kosta på sig ”elektriska” starka färger såsom korall och rosa.

Passar alla i starka färger?
– Vad som är riktigt roligt med makeup är att smaken är olika och att vi passar och känner för helt olika färgsättningar och tekniker. När det kommer till starka färger gäller det att inte bara hitta rätt nyans utan även teknik och stil. Vissa passar bättre i stark ögonmakeup andra passar bättre med en stark läpplook. Här rekommenderar jag att man testar sig fram, öva på nya tekniker/färger och öva på att se annorlunda ut när du tittar dig i spegeln.

Hur framhäver – eller fejkar – man sin solbränna på bästa sätt?
– Att fejka sin solbränna på bästa sätt i ansiktet är att inte begå misstaget att lägga solpuder med stor puderborste i hela ansiktet. Detta ger ett onaturligt och platt intryck, pröva istället att lägga solpudret i formen av siffran tre (3) Börja i pannan, jobba dig ner till under kindbenet och avsluta rörelsen under haklinjen. På så sätt adderar du inte bara färg till ditt ansikte utan även definition så att ditt ansikte kommer att se fräschare och mer konturerat ut.

Ska man tänka på något speciellt när man har smink i solen?
– Det man kan tänka på när man vill ha smink i solen är att man använder produkter som innehåller spf samt låg parfymhalt. Detta skyddar huden under dagen så att du kommer att se snygg ut även om tjugo år. Samtidigt som man inte riskerar att få fula pigmentfläckar från parfymen. Ligger man på stranden men kan inte leva utan sin mascara rekommenderar jag att färga fransarna samt att applicera lite vattenfast mascara.

Läs även: Jonas Wramell om höstens skönhetstrender.

Valerie Aflalo som designat accessoarer för Oriflame och Jonas Wramell.

Valerie Aflalo som designat accessoarer för Oriflame och Jonas Wramell.

Av: Rose-Marie Söderlund