Lila Moss är ansiktet utåt för Marc Jacobs

Kate Moss dotter har vuxit upp – nytt ansikte för känt skönhetsmärke

Supermodellen Kate Moss slog igenom på 1990-talet och nu går dottern Lila Moss i sin mammas fotspår. Dagar efter hennes 16-årsdag blev det officiellt att hon är nya ansiktet utåt för Marc Jacobs Beauty.

Kate Moss behöver knappast någon vidare presentation – hon är välkänd av de flesta och en av våra främsta modeller genom tiderna. Hon slog igenom som 15-åring och har under sina år i branschen arbetat för de flesta stora modehusen, däribland Gucci, Chanel och svenska H&M.

Läs också: Stramar ansiktet? Sju produkter som räddar din torra hy

Tillsammans med förläggaren Jefferson Hack har Kate Moss dottern Lila Moss och när hon var 13 år gjorde hon modelldebut tillsammans med sin mamma då de prydde omslaget på italienska Vouge. Om karriären gått spikrakt uppåt sedan dess? Jo, det skulle vi verkligen kunna säga. Nu står det nämligen klart att Lila Moss är Marc Jacobs Beautys nya ansikte utåt – och att hon signerat kontakt med sin mammas talang- och modellagentur ”Kate Moss Agency”.

Lila Moss är ansiktet utåt för Marc Jacobs Beauty

Det är Marc Jacobs Beauty som via Instagram meddelar att de valt Lila Moss som modell för sin nya sminkserie. På bilden de publicerade syns Lila Moss i en kaxig sminkning signerad den kända makeup-artisten Diane Kendal och i bildtexten skriver Marc Jacobs bland annat:

”Det är med stor stolthet och varmt hjärta jag delar den här första bilden från vår plåtning med otroliga Lila Moss i hennes första kampanj för Marc Jacobs Beauty”.

Marc Jacobs har tidigare arbetat med Kate Moss

Förutom att Kate Moss och designern Marc Jacobs är nära vänner har de även jobbat tillsammans. Första gången var på 1990-talet och Marc Jacobs medgav att det kändes en aning surrealistiskt att ha både Kate och Lila Moss i studion när de plåtade kampanjen för Marc Jacobs.

”Det kändes lite overkligt att ha Kate i studion tillsammans med Lila, då det väckte gamla minnen från när jag träffade Kate för första gången som 18-åring”, skrev han på Instagram.

Vem vet, kanske får vi se Kate och Lila Moss pryda ytterligare omslag tillsammans?

Läs också:
Stramar ansiktet? Sju produkter som räddar din torra hy
Klädkedjan Zara fälls för dina smala modeller: ”Tar inte sitt sociala ansvar”
H&M slutar retuschera sina modeller – hyllas för nya bilderna

Foto: IBL/Instagram