Artikeln innehåller reklamlänkar
Kicks släpper limiterad skönhetskollektion – Baaam har testat

Kicks släpper limiterad skönhetskollektion – Baaam har testat

Ögonskuggepalett, glow och sminkborstar. Kicks nya höstkollektion osar lyx till budgetpris.

Trodde du att marmortrenden var över? Tänk om. Inför hösten 2018 släpper Kicks Beauty en kollektion (länk till butik) som inspireras dels av skandinavisk design men även av italiensk carraramarmor. I kollektionen finns en ögonpalett i varma hösttoner, en palett med fokus på glow samt tre sminkbortar och en makeupväska. Men levererar kollektionen det den lovar? Baaam har testat.


Marble Eyeshadow Palette (länk till butik)

Paletten med ögonskuggor består av tio nyanser i nude, guld, bronze och burgundy samt med både metallisk och matt finish. Paletten är liten och nätt samt i lättviktig kartong med magnetlås. Den får med lätthet plats i handväskan utan att ta upp onödig plats. I locket finns även en rejält tilltagen spegel som gör den ideal att ha med on-the-go.

Skuggornas färger och förpackningsdesignen påminner mycket om den klassiska Anastasia Beverly Hills-paletten ”Modern Renaissance” – vilket inte är något negativt utan tvärt om väldigt positivt. Alla som förälskat sig i Modern Renaissance vet vilken användbar palett det är men det är inte alltid man känner för att lägga nästan 600 kronor på ögonskuggor och då är detta ett bra alternativ. Skuggorna är dock inte lika välpigmenterade men alla gör jobbet dugligt, särskilt imponerande är den guldglittriga skuggan ”Gold mania” som ger rejält med färg och riktigt fint resultat.


Glow Kit (länk till butik)

I kittet finns fyra nyanser som ska ge naturligt glow utan att lämna glitterpartiklar kvar på huden. Här finns både varma och kalla nyanser. Liksom ögonskuggepaletten kommer glow kitet i en lätt, kartongförpackning med en riktigt stor och fin spegel.

De tre mer färgglada nyanserna ger, oväntat nog, ett mer subtilt glow medan den mattare och mer skimriga ”Mineral glow” har mer power i sig. Alla passar dock såväl till vardag som fest beroende på hur mycket av dem man tar.


Sminkborstar (länk till butik)

I kollektionen finns tre olika makeupborstar: en highlighter brush (länk till butik), en angle precision brush (länk till butik) och en powder brush (länk till butik). Alla borstar består av syntetiskt hår. Borstarna har fin finish och känns väldigt mjuka samtidigt som det är motstånd i dem vilket ger stuns när man målar med dem.

Marmorytan ser väldigt fin ut men borstana väger nästan ingenting, något som gör dem enklare att använda samtidigt som det såklart drar ner lite på lyxkänslan. Jag kan dock tycka att det är märkligt att det inte ingår någon ögonskuggeborste i kollektionen när den i övrigt matchar väl mellan borstarna och produkterna.


Make up-necessär (länk till butik)

Necessären i marmorprint innehåller både fack för produkter och mindre fack för borstar. Vid första anblick ser den rätt liten ut men det får plats mer än man tror. Det krävs dock lite pulande för att få plats med hela kollektionen i den, men det är heller inte helt nödvändigt. Däremot är väskans yta rätt plastig och känns något billig.

Överlag får kollektionen mer än väl godkänt med hänsyn till det bra priset, de smarta förpackningarna och det fina resultatet. Kollektionen säljs i en begränsad upplaga med start vecka 33 i alla Kicks-butiker samt på nätet.

Foto: Kicks