Klart du ska testa en ny makeup till nyårsfesten! Vi visar hur...

Överraska dig själv och andra genom att sminka dig på ett nytt och annorlunda sätt till nyårsfesten. Här får du massor av inspiration direkt från catwalken på udda och kreativa makeuper som ger minst lika mycket wow-effekt som en snygg outfit! Fler tips gällande makeup och skönhet hittar du i Fridas blogg.

A&Alison

Ett helt nytt sätt att applicera skugga genom att skapa ett dramatiskt tomrum i mitten!

Roberto Cavalli

Var inte rädd för att blanda in flera ögonskuggor samtidigt, gärna i vackra juvelfärger. Cavalli visar hur.

Ralph Lauren

En modern makeup är att hålla huden flawless och ”clean” och satsa allt krut på…ögonbrynen! Gör dem dominanta och måla med skugga och pensel för bäst effekt. Toppa med mascara som du applicerar med separat borste för extra svärta.

Gucci

…eller gör som hos Gucci och lägg allt fokus på läpparna i ett övrigt blekt ansikte. Hetast är en brunvinröd nyans, men välj själv vilken färg du väljer. Det blir mest wow-känsla om du använder en mörk färg dock.

Moschino

Hej hej 80-talet! Satsa på en blå eyeliner under ögat, som du även applicerar innanför franskanten.

Dior

Dior

Vi har skrivit om den förr, men det tål att upprepas att Diors kristallgnistrande makeup från vår/sommarvisningarna 2013 är en riktig knockout i sminkväg! Se här hur du gör den.

Guy Laroche

Sotig eyeliner fast ljusa ögonbryn gör att svärtan runt ögonpartiet får mer intensitet.

Donna Karan

Röd ögonskugga som dessutom är lite glansig? Jajamen! Extra fint på dig som har naturligt mörka drag, då resten av makeupen ska hållas ren.

Stella McCartney

Stella McCartney väckte nytt liv i den kornblå mascaran efter att hennes modeller sminkats på detta vis under höstens visningar.

Issa

Kör en Geisha-inspirerad look med ljus och pudrig foundation, rosa rouge och pigmentduttar av läppstift på läpparna för en enkel men spännande och fräsch stil.

Manish Arora

Gå all in och våga dra ut skuggorna på sidorna. Låt även det guldiga återkomma i läpparna. En färgexplosion som är väldigt fin och passar de flesta!

Titel

Lek med eyeliner eller ögonskugga som du applicerar med spetsig pensel. De grafiska linjerna runt ögat blir jättefina och ger ett väldigt annorlunda och medvetet intryck.

Av Charlotta Flinkenberg Foto Antoni Ruiz Aragó