Artikeln innehåller reklamlänkar
Kultförklarade skönhetsprodukter – värda sin hajp

Kultförklarade skönhetsprodukter – värda sin hajp

Estée Lauders serum från 1982 och det ikoniska rouget med ett rodnande namn... Vi har listat de klassiska skönhetsprodukterna som verkligen levererar! Hur många har du testat?

Visst är det underbart att gotta sig bland alla nyheter på skönhetshyllorna, men ibland är det oldie but goldie som gäller. Och det finns en del produkter som har kommit att bli riktiga klassiker. Visste du till exempel att det i snitt säljs en Shape tape concealer från Tart var tolfte sekund?

Här är 10 kultförklarade skönhetsprodukter som alla borde ha i sitt badrum.

Ögonskuggspalett, Naked eyeshadow palette – Urban Decay

Fantastiska pigment som är lätta att arbeta med – oavsett om du är nybörjade eller superproffs. De jordnära färgerna går att använda vid alla tillfällen och kan skapa fantastiska looks – allt från en diskret sotning till en mer extravagant partylook! Urban Decays Naked eyeshadow palette 3 är en klassiker som också finns i många olika varianter.

Naked eyedhadow palette 3 finns att köpa här (länk till Lyko).

Serum, Advanced night repair synchronized multi-recovery complex – Estée Lauder

Advanced night repair synchronized multi-recovery complex såg dagens ljus första gången 1982 (!). Man kan kalla Estée Lauder pionjärer vad gäller serum! För att inte tala om hur tidiga märket var att använda den i dag hajpade ingrediensen hyaluronsyra. De senaste 40 åren som det megahyllade serumet funnits, har det utvecklats flera gånger och senaste gången serumet fick en ny kostym var 2020. Serumet är främst anpassad till åldrar hud, men fungerar utmärkt att använda oavsett ålder och hudtyp. Vem tackar nej till hyaluronsyra och peptider? Extra plus för att serumet finns i olika storlekar, vilket gör att du inte behöver spendera en förmögenhet för att testa om det är något för dig.

Advanced night repair synchronized multi-recovery complex finns att köpa här (länk till Lyko).

Rouge, Orgasm blush – Nars

Usas mest sålda rouge stavas Orgasm. Namnet får oss att rodna, och rouget lika så. I dosan gömmer sig den perfekta nyansen som så fint lägger sig som ett sammetslent täcke över kinderna. Fantastiskt fina pigment och klädsam nyans – för alla kinder.

Orgasm finns att köpa här (länk till Lyko).

Concealer, Touche éclat – YSL

Bibidi babidi boo... Precis som Den Goda Fens trollspö skapar denna klassiska concealer magi. Extra bra är Touche éclat under ögonen och kring närvingarna i och med dess uppljusande effekt. Den smidiga applikatorn gör också att det kommer perfekt mängd produkt – varje gång!

Touche éclat finns att köpa här (länk till Lyko).

Löspuder, Translucent loose setting powder – Laura Mercier

Ljuvligt löspuder som sätter foundation på plats och skapar den perfekta ytan till huden. Det transparenta löspudret smälter in fantastiskt i ansiktet och fastnar varken i fina linjer eller blemmor. Loose setting powder är ett måste i necessären, helt enkelt. Finns också i två andra nyanser.

Translucent loose setting powder finns att köpa här (länk till Åhléns).

Setting spray, All nighter setting spray – Urban Decay

Fagra droppar som håller sminket på plats – hela dagen OCH kvällen. Den lätta misten sprider sig som ett fint moln och lägger sig lätt över ansiktet. Men användning sker på egen risk! Har du gett dig in i All nighter setting spray-träsket, är det omöjligt att ta sig ut.

All nighter setting spray finns att köpa här (länk till Lyko).

Universalkräm, Eight hour cream – Elizabeth Arden

Huvud, axlar, knä och tå – här är universalkrämen som kan användas till det allra mesta. Produkten är en av de mest sålda skönhetsprodukterna världen över, och det sägs till och med att det säljs en Eight hour cream var 30 sekund. Victoria Beckham, Kate Moss och till och med prins Harry är villiga att hålla med om att det här är ett riktigt kanonköp.

Eight hour cream finns att köpa här (länk till Lyko).

Ansiktskräm, Ultra facial cream – Kiehl's

Ultra facial cream är ansiktskrämen som leverera fukt i stora lass! I Sveriges kalla klimat är det en utmärkt vinteroverall för ansiktet som ser till att hålla den bitande kylan borta från kinderna. Krämen lovar att öka hudens fuktbarriär med närmare 50 procent, som i sin tur gör huden mer tålig för kyla och vind.

Ultra facial cream finns att köpa här (länk till Åhléns).

Concealer, Shape tape concealer – Tarte

Täckmandel på tub! Shape tape concealer kamouflerar både mörka ringar, röda blemmor och rodnad, utan att kännas kakig eller torr. Den veganska concealern är otroligt dryg och två dutt under vardera öga räcker gott och väl. Visste du att det säljs en Shape tape concealer var tolfte sekund världen över? Nu har klassikern också fått en kusin, som har mer återfuktande egenskaper.

Shape tape concealer finns att köpa här (länk till butik).

Kroppslotion, Lait corporel body milk – Biotherm

Den ikoniska kroppslotionen Lait corporel body milk har lugnat många kliande hudar genom åren. Krämen är lätt i konsistensen och sjunker omedelbart och resultatet håller länge!

Lait corporel body milk finns att köpa här (länk till Lyko).

Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
1:04

Efter reklamen: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

(1:04)

Slå på ljud

Foto: TT

Relaterade artiklar
Skönhetsverktygen alla (!) behöver i sin rutin – och dessa kan du vara utan
Höstens röda läppar – så fixar du den trendiga looken
Hollywoodkändisarnas beautyfavoriter – från 279 kronor (!)