Artikeln innehåller reklamlänkar

13 enkla knep som får dig att se piggare ut

Tycker du också att ögonen känns puffiga och ansiktet mosigt på morgonen? Baaam ger dig knepen om får dig att se piggare ut.

Läs mer: 11 beautytips: Så slipper du torr hud i vinter

Oavsett om du har sovit bra eller dåligt kan det vara svårt att se pigg ut på morgonen. Mörka ringar under ögonen gör sig påminda, puffiga ögon är nästan kutymen och röda ögon ofta en självklarhet. Baaam har skönhetstipsen som få dig att se piggare – både utan och med smink.

Kallt vatten

Kanske det äldsta ässet i rockärmen? Ha för vana att badda iskallt vatten i ansiktet. Du chockar huden och blodkärlen drar ihop sig, vilket gör att hyn ser piggare ut. Dessutom vaknar du till, vi lovar!

Få bort puffighet

Om dina ögon känns svullna och puffiga är kallt vatten också att föredra, för att minska svullnaden. Ett annat beprövat knep är att förvara en sked i kylen över natten som du kyler hyn runt ögonen med, till exempel när du äter frukost.

Återfukta

Torr hy ser ofta trött och glåmig ut. Tvätta ansiktet ordentligt och se till att återfukta för att få en piggare look. Läs mer här!


Ljus ögonskugga

En ljus ögonpenna eller ögonskugga är en livräddare för trötta ögon. Applicera längst in vid ögonvrån och längs undre fransraden och välj en vaniljfärgad nyans för att slippa clownlooken.

Ögonpenna från Nyx Professional Makeup (länk till Apprl). Läs mer och shoppa här (länk till Apprl).

Skippa alkohol och kaffe kvällen innan

Vill du se pigg ut inför en viktig dag är det bara att säga hejdå till vinet kvällen innan. Både vin och kaffe torkar ut huden och skapar puffighet.

Primer med skimmer

En vanlig primer mattar ner och jämnar ut hyn, men det finns sorter som har pärlemorskimmer som ger hyn en piggare lyster.

Ljusreflekterande primer från Becca (länk till Apprl) som piggar upp ansiktet. Läs mer och shoppa här (länk till Apprl).

Läs mer: Rädda huden! Baaam har testat och betygsatt 11 fuktmasker

Ögondroppar

Låt ögondroppar bli din allra bästa vän. Återfukta med jämna mellanrum och gör det till en vana för att slippa rödsprängda ögon.

Highlighter

Highlighter kan vara räddaren i nöden en trött dag. Applicera på ansiktets högsta punkter för att få en naturlig glow.


Låt läpparna synas

Om du har trötthetstecken kring ögonen kan det vara skönt att lägga fokus någon annanstans i ansiktet. Satsa på färgglada läppar – det lurar ögat.

Läppstift med matt finish från Isadora (länk till Apprl). Läs mer och shoppa här (länk till Apprl).

Bli bästis med BUS

Under vinter och höst är det lätt att känna sig trött i hyn, eftersom sommarens solbränna är ett minne blott. Börja med brun utan sol och bygg upp en snygg nyans som håller året om.

Färga ögonfransar och bryn

Om du inte tycker om att sminka dig på morgonen är mörka fransar och bryn ett smart knep för att se lite piggare ut.

Kit med ögonbrynsfärg från Depend (länk till Apprl). Läs mer och shoppa här (länk till Apprl).

Rouge

Pigga, rosiga kinder går att trolla fram genom lite färg på kinderna. Investera i ett cremerouge med lite skimmereffekt för bästa resultat.

Cremerouge från Clarins (länk till Apprl) som även fungerar på läpparna. Läs mer och shoppa här (länk till Apprl).

Ljusreflekterande concealer

En riktigt bra concealer både täcker och ljusar upp mörka ringar under ögonen. Välj en variant som reflekterar ljus – det trollar bort en sen natt på ett ögonblick.

Concealer från Maybelline (länk till Apprl) som suddar ut mörka ringar under ögonen. Läs mer och shoppa här (länk till Apprl).

Foto: Mondadori