Lisen Sundberg delar med sig av sina skönhetsfavoriter

Lisen Sundberg är skönhetsredaktör på tidningen Baaam.

Lisen Sundberg är skönhetsredaktör på tidningen Baaam.

Vad väljer en skönhetsredaktör, som får prova alla produkter som finns, att stoppa i necessären? Vi bad vårt proffs Lisen Sundberg att visa sina privata beautyälsklingar.

Makeupen:

Makeupen:

– Jag använder nästan aldrig foundation men gärna färgad dagkräm eller BB-kräm, och concealer för att täcka extra där det behövs. Jag har concealerpenna ”Cover Crayon Light” i två olika nyanser från Shu Uemura som är perfekt att täcka ojämnheter med. Jag rekommenderar varmt en concealerpenna om du vill täcka mindre ärr och ytliga blodkärl. Bronzer, rouge, ögonpenna och mascara använder jag till vardags. Till fest är jag mer petnoga och lägger mer krut på varje moment. Ibland adderar jag mörk skugga eller ett knalligt läppstift.

Bästa basgänget:

Bästa basgänget:

– Jag är besatt av BB-krämer för tillfället. Inte på grund av de hudvårdande egenskaperna, men tunna återfuktande och utjämnande produkter för det gärna finns i en uppsjö av, och nu finns det verkligen någon där ute för alla. Jag älskar exempelvis L’Oréals ”Nude Magique BB Cream” som jämnar ut, men känns otroligt lätt och tunn. har man inte perfekt hy kan man addera concealer på de ställen där det behövs. ”Skin Illuminator” från St Tropez ger lyster och perfekt glossyness utan att vara för skimrig. Detsamma gäller ”Skin Glow” från Topshop. Bronzing gel är bra när man föredrar att vara osminkad men vill undvika att se ut som en vålnad. Min favorit just nu kommer från Kanebo.

Naglarna:

Naglarna:

– Jag gjorde en utrensning häromdagen och insåg då att min samling av lack måste vara långt bortom normal, det är så lätt att samla på sig och det kommer ju nya fina nyanser hela tiden. Trots att jag älskar en vanlig, fräsch ljusrosa manikyr måste jag säga att jag gillar när det är lite mer färg så det känns mödan värt.

Hudvården:

Hudvården:

– Jag får ofta skäll av olika hudterapeuter för att jag använder för många blandade märken och produkter, men det blir lätt så när man testar så mycket som jag gör. För tillfället har jag hittat en kombination som faktiskt funkar för mig, men så har min hud åkt på en del stryk på vägen också.

  • Peeling: Dermalogicas ”Resurfacing Cleanser” är ett måste, den är milt exfolierande och jag använder den några gånger i veckan istället för min vanliga rengöring som istället för att peela huden med korn. Det är bra mot små tilltäpptheter och förbättrar hudstrukturen en aning. Efter att jag använt den kan jag nästan känna hur efterföljande produkter verkar mer effektivt.
  • Hudkräm: La Mer använder jag som nattkräm, den är så otroligt bra på min hud. Dagtid känns Lancômes senaste tillskott ”Absolue l’Extrait” både rejält återfuktande och lätt. Ibland använder jag den i kombination med Estelle & Thilds olja för känslig hy.
  • Serum: Estée Lauders ”Perfectionist CP+R Wrinkle Lifting/Firming Serum” använder jag både som klassisk hudvård och som den ultimata lyxprimern under makeupen när torrhetslinjerna känns extra framträdande. Den är oslagbar!
  • Ögon: När det gäller ögonkrämer är jag inte vidare snobbig (än) utan har lagt märke till att den största skillnaden jag kan märka rent visuellt snarare handlar om hur ofta jag applicerar dem. Att försiktigt dutta lite ögonkräm runt ögat under dagen är ett riktigt bra knep mot linjer.
Håret:

Håret:

– Tidigare fönade jag alltid håret, men jag har försökt dra ner på det för att minska slitaget Jag gillar Moroccan Oils schampo och balsam som ger lagom volym och fukt. Sedan sprayar jag i mitt nya favorit-leave-in-balsam från Unite som heter ”7 Seconds Condition” (doften!) och så tar jag olja i topparna och lite saltvattenspray från Alterna i håret innan jag låter det självtorka. Om jag går ut blir det ofta mer produkter och rufset när jag vaknar dagen efter är inte nådigt. Det enda som verkligen kan hjälpa då är ”BC Oil Conditioner” från Schwarzkopf som öppnar upp för möjligheten att ens kunna borta ur håret, samtidigt som det ger näring och lite glans till det igen. Och så torrschampo i hårbotten såklart!

Parfymerna:

Parfymerna:

– Jag använder parfym mer och mer sällan; det är som om bodylotions, hårprodukter och duschkrämer får göra jobbet när det gäller doft och jag gillar inte att dofta nyparfymerat. Jag föredrar grönare dofter som Eau de Sisley 2 och Balenciaga L´Essence med vetiver och violblad. Bvlgari Notte är en kvällsfavorit, men den är nästan omöjlig att få tag på eftersom den har gått ur sortimentet. Är på ständig jag på en perfekt uppföljare.

Foto: Daniel Lundkvist