Mattias Stafsing: "Så blir du lika schlagersnygg som Charlotte Perrelli!"

Patrik Lernberger, Charlotte Perrelli och Mattias Stafsing.

Patrik Lernberger, Charlotte Perrelli och Mattias Stafsing.

Charlotte Perrellis stylist och goda vän Mattias Stafsing, aktuell med det egna hårvårdsmärket Lernberger Stafsing, avslöjar exklusivt för Baaam hur de förbereder sig inför Melodifestivalens fjärde och sista deltävling i Malmö i kväll. Mattias har jobbat med hår, makeup och mode i snart 20 år, om man räknar med de första åren som frisörlärling på NK i Göteborg. Han har även en bakgrund som modell.

Hur länge har du jobbat med Charlotte Perrelli?
– Sedan 1998, alltså 14 år! Vi träffades första gången när jag jobbade med såpan ”Vita lögner” och Charlotte var med som skådespelerska.

Hur fixar du hennes hår?
– För ”The Girl”-numret är jag ute efter en lite nonchalantare look och inte så glamouröst som vanligt. Vill att håret ska stå i kontrast mot outfiten som är otroligt arbetad. Charlotte har ju en lugg som är på utväxt så den kommer jag troligtvis förlänga med löshår och sedan kommer jag att vågtånga hela håret. Jag kommer också att färga hennes hår mörkare inför framträdandet, vill ha en djupare lite kaffefärgad brun ton på håret.

Hur lägger du hennes makeup?
– Har inte riktigt bestämt mig än, vi har ju dagens rep på oss att testa lite olika men det lutar åt en lite nyare och mer ”osminkad” look denna gången. Kanske att det blir riktigt färgstarka läppar och ganska ”nakna” ögon med lite spretiga lösfransar.

Klicka här för att se en steg för steg-guide till Charlottes makeup.

Har du några snabba tips till Baaams läsare som vill vara lite extra schlagersnygga i helgen?
– Satsa på att markera antingen ögonen eller läpparna. Varför inte ett knallcerise läppstift och ganska neutrala ögon, eller jättesotade ögon, lösfransar och lite glans på läpparna bara. Ett coolt schlagerhår får man om man gör en 4-5 flätor som man sedan plattångar. När flätorna svalnat borstar man ut dom och sprayar i lite torrschampo i hårbotten. Borsta gärna håret ordentligt så det blir riktigt stort. Avsluta med att fixa till håret runt ansiktet och spraya lätt med hårspray.

Klicka här för att se en steg för steg-guide till Charlottes schlagerhår.

Mattias Stafsing fixar håret på Charlotte Perrelli.

Mattias Stafsing fixar håret på Charlotte Perrelli.

Favoritprodukterna kommer självklart från Lerberger Stafsing.

Favoritprodukterna kommer självklart från Lerberger Stafsing.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Charlottes blogg