Artikeln innehåller reklamlänkar
MET-galan genom tiderna: Här är sminket och frisyrerna vi aldrig (!) glömmer

MET-galan genom tiderna: Här är sminket och frisyrerna vi aldrig (!) glömmer

Kändisarna på MET-galan tar verkligen i från tårna när det är dags för röda mattan! Här är beautylooksen som blivit riktigt omtalade – och produkterna som gör att du kan fixa din röda mattan-look, hemma i badrummet!
TV: 10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan
1:39

Efter reklamen: TV: 10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

(1:39)

Slå på ljud

Katy Perry med en kristallkrona som huvudbonad, Rihanna som påven och nu senast Kim Kardashian som kom i en heltäckande outfit (där inte ens ansiktet syntes)... Ja, kläder, hår och smink planeras i månader innan det är dags för MET-galan, som vanligtvis går i stapeln den första måndagen i maj varje år, men i år blev uppskjutet på grund av Covid-19. Målet? Att bli snackisen från röda mattan.

Här är några som lyckats med just det uppdraget och vi kan konstatera att MET-galan 2019 var ett starkt år. Vi har listat 5 beautylooks från MET-galan som vi aldrig glömmer. En del vill vi anamma direkt, medan andra kanske passar bäst när det vankas maskerad.

Lady Gaga MET-galan 2019

Lady Gaga har levererat en hel del kreativa looks genom åren. En av de mest omtalade är från 2019 när hon bytte kläder fyra (!) gånger under röda mattan. Sångerskans makeup förblev däremot densamma: långa guldfransar och ceriserosa läppar. Fem centimeter långa lösögonfransar kanske inte är något för hemmakontoret, men rosa läppar är alltid rätt – oavsett tillfälle!

Flytande läppstift, Lip stain – Anastasia Beverly Hills

Lip stain är ett veganskt, flytande läppstift som till skillnad från många andra varianter i samma kategori, inte torkar ut läpparna. Läppstiftet håller imponerande bra under hela dagen!

Lip stain finns att köpa här (länk till Åhléns).

Ashley Graham MET-galan 2019

Supermodellen Ashely Graham slog många trendflugor i en smäll på MET-galan 2019. Den höga hästsvansen, håraccessoarer och den grafiska eyelinern – ja, allt känns lika aktuellt nu som då.

Grön eyeliner, Diorshow on stage liner –Dior

Vem kunde ana att en grön eyeliner kunde vara så snyggt? Diorshow on stage liner täcker hela färgskalan – allt från svart och brunt till vitt och grönt! Gemensamt för alla eyelieners är att spetsen på tuschen är lätt att dra raka och tunna linjer med. Pennan levererar perfekt mängd färg, torkar snabbt och sitter snyggt hela dagen! Vi lovar – folk du möter kommer att bli gröna av avund!

Diorshow on stage liner finns att köpa här (länk till Åhléns).

Bella Hadid MET-galan 2018

2018 fick vi se Bella Hadid visa att det går att kombinera stilar exakt hur som helst. Aldrig tidigare har goth varit så romantiskt! Den svarta lack-klänningen matchades med en sminkbas där lyster fick stå i fokus.

Lystergivande foundation, Glowish multi dew tinted moisturizer – Huda beauty

Vi ser hur fler och fler basprodukter täcks med ord som glow, radiance och moisturizer... Alla visar att trenden där daggig lyster är här för att stanna! Denna foundation täcker ojämnheter och rodnad, men låter ändå huden hållas naturlig. My skin but better, helt enkelt! Hybriden mellan fukt, täckning och läcker lyster gör Glowish multi dew tinted moisturizer till ett måste (!) i necessären.

Glowish multi dew tinted moisturizer finns att köpa här (länk till butik).

Zendaya MET-galan 2017

Många blev besvikna när Zendaya inte dök upp på 2021s upplaga av MET-galan. Skådespelaren brukar nämligen gå klädd i många vackra kreationer som matchas med noggrant planerat hår och smink. År 2017 kom hon till exempel med ett hår som nådde högre höjder! Allt klär en skönhet.

Rod curling iron vs10 touch handle

Rod curling iron vs10 touch handle är en locktång som kan skapa flera olika looks – alla med ett supersnyggt resultat! Vill du åt det barret som Zendaya bar på MET 2017 ska du arbeta med små slingor i tager, locka tajt och sedan borsta ut. Med locktången kan du också skapa lekfulla, små lockar som studsar snyggt längst huvudet.

Rod curling iron vs10 touch handle finns att köpa här (länk till Lyko).

Beyoncé MET 2019

År 2015 kom sångfågeln Beyoncé till röda mattan med en transparent klänning täckt av diamanter. Det matchade hon hå med en hög hästsvans, en lika hög eyeliner och ljusrosa läppar. Det var länge hennes mest omtalade och hyllade MET-look. I alla fall fram till år 2019, när hon återigen bjöd på stjärnglans. Så med ett spikrakt hår, ljusa läppar och kolsvarta ögonlock. Smokin' hot!

Svart ögonskugga, Silky eyeshadow – Estelle & Thild

Silky eyeshadow är en ekologisk ögonskugga med många funktioner! Ögonskuggan går att jobba upp till en intensiv färg à la Beyoncé, men i och med snälla pigment går ögonskuggan också att få något ljusare. Trots flera lager på ögonlocket känns ögonskuggan inte dammig! Skuggan är också enkel att blenda – och går att använda som eyeliner! Lite setting spray på en pensel tillsammans med ögonskuggan är knepet för att trolla fram den perfekta eyelinervingen!

Silky eyeshadow finns att köpa här (länk till Lyko).

TV: Met-galan – looksen vi minns
1:49

Efter reklamen: TV: Met-galan – looksen vi minns

(1:49)

Slå på ljud

Foto: TT

Met-galan – looksen vi minns
1:49

Efter reklamen: Met-galan – looksen vi minns

(1:49)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
MET-galans omtalade (!) makeup – och nyckelprodukterna som gör jobbet
Folkets bästa reaktioner på Met-galan 2021
Se bilderna från efterfesterna till Met-galan 2021