Artikeln innehåller reklamlänkar
Säsongens nageltrender – och snyggaste nagellacken

Säsongens nageltrender – och snyggaste nagellacken

Snygga naglar är den bästa accessoaren, eller hur? Här är nagelinspirationen till höstens hetaste nageltrender – och produkterna som klär dina klor med elegans! Med vilken nageldesign vill du matcha din stickade kofta i höst?
Så får du starkare naglar – fem tips
0:49

Efter reklamen: Så får du starkare naglar – fem tips

(0:49)

Slå på ljud

Grafiska linjer, fransk manikyr med en twist och en helt naken nagelbädd – höstens nageltrender bjuder på allt från avancerad nagelkonst och stilrena detaljer till enfärgade naglar med snygg glans. Vilken look föredrar du?

Höstens nageltrender 2021

Vi har samlat de snyggaste trenderna och produkterna som gör att du lyckas med manikyren hemma. Dessutom knepen som hjälper dig att du får starka och välskötta naglar, snabbt och enkelt!

Grafisk design: Nageltrend 2021

Trenden där en enkel nagelbädd pryds av grafiska linjer fortsätter att vara stark även i höst. Tunna linjer, små prickar eller ett schackbräde... Hur du väljer att smycka dina klor spelar ingen roll. Det är detaljerna som räknas.

Beige nagellack, Dior Vernis Dansante – Dior

Flera nyanser: Nageltrend 2021

Ett sätt att gör en enkel manikyr roligare är att blanda hela nyansskalan på naglarna. Föredrar du 50 nyanser av blått eller vill du ha naglar som påminner om färgerna på höstlöven?

Klarblått nagellack, Nagellack Navy Teal – H&M

Mörka färger: Nageltrend 2021

Vinröda nagellack går alltid hem – speciellt när löven ändrar färg och faller mot marken. Det vinröda lacket är dessutom en perfect match till den beiga koftan och svarta blazern.

Mörkrött nagellack, Nail Laquer Fall Collection Star Struck A Chord – Essie

Fransk manikyr med en twist: Nageltrend 2021

Faded nails får sakta men säkert lämna plats åt den klassiska, franska manikyren. Med en twist såklart! I höst ser vi allt från tunt målade tippar till en fransk manikyr där ena fingret täcks av färg. Snyggt, klassiskt och riktigt stilrent!

Mossgrönt nagellack, Nail Polish Dressed Up In Green – Atelier Rouge

Kort och naturligt: Nageltrend 2021

Tippar som går långt utanför nageln är ett minne blott – i alla fall om vi ska titta in i höstens trendbibel. Föredrar du att hålla dina naglar korta och naturliga, där glans och vård står i fokus har du hittat rätt i höst. Enkelt, men ack så elegant!

Stärkande nagellack, Wonder Nail Rock Base Nail Hardener – IsaDora

Hur målar man tunna linjer på naglarna?

Vill du testa att göra din unika nageldesign hemma? Med dagens verktyg är det (tack och lov) inte så svårt som det verkar! Var lätt på handen, ta lite nagellack åt gången och jobba i små rörelser om du är nybörjare. Och glöm inte att under- och överlack är ett måste för att manikyren ska hålla.

Nagellack, 7day Hybrid Polish The Bertin Way – Depend

Tunn pensel, Long Striper Brush – Le Mini Macaron

För att måla tunna linjer på nageln behövs en tunn pensel. Doppa penseln i lacket, men ta bort överflödigt lack. Sen är det bara att leka Picasso!

Liten dotter, Double Sided Dotting Tool – Rouge Aterlier

Vill du testa trenden och måla små prickar på naglarna? Då är dotting tool redskapet för dig! Doppa toppen i nagellack och tryck sedan försiktigt på nageln.

Hur får man starkare naglar?

Har du problem med att naglarna lätt går av eller flisar sig? Det finns några enkla knep och produkter som gör att dina naglar blir starkare och att nagellacket håller bättre. Här är produkterna som gör jobbet.

Off White AW21

Bella Hadid sågs med långa naglar och enkelt lack på Off Whites visning AW21.

Vårdande nagellackremover, Nail polish dip in remover – Depend

Innan du applicerar nagellack är det viktigt att ha en ren nagelbädd att måla på. Undvik nagellacksborttagning med aceton eftersom det är uttorkande för nagel och nagelband. Nail polish dip in remover är en mild nagellackborttagning anpassad för torra och flisiga naglar. Removern är också miljömärkt och parfymfri.

Nail polish dip in remover finns att köpa här (länk till Åhléns).

Nagelbandsolja, Color therapy nail & cuticle oil – Sally Hansen

Upplever du att nagelbanden ofta blir torra? Handtvätt och Sveriges kalla och torra klimat är ofta boven i dramat. Att ha en nagelolja nära till hans kommer att göra susen för dina nagelband. Color therapy nail & cuticle oil är en snabbabsorberande nagelolja med en liten och smidig borste som gör oljan enkel att applicera. En perfekt skrivbordskompis!

Color therapy nail & cuticle oil finns att köpa här (länk till Lyko).

Nagelbandsborttagning, Cuticle Remover – Scratch Nails

Det låter kanske galet, men även nagelbanden behöver sin peeling! Cuticle remover hjälper till att få bort överväxta nagelband och verkar mjukgörande och vårdande.

Cuticle remover finns att köpa här (länk till Åhléns).

Vegansk handkräm, Vanilla Pumpkin Hand Cream – The Body Shop

Att kontinuerligt smörja händerna med handkräm är inte bara återfuktande för de torra tassarna, utan gör också susen för nariga nagelband. En handkräm är extra viktigt när klimatet blir kallare och med tanke på det senaste årets intensiva tvättande av händerna är det ett måste för att hålla händerna mjuka. Vanilla pumkin hand cream är en vegansk handkräm med ljuvlig doft och en kladdfri känsla.

Vanilla pumpkin hand cream finns att köpa här (länk till Åhléns).

Foto: TT

Relaterade artiklar
Adventskalender 2021 – med smink och skönhet för beautyälskaren
5 sätt att locka håret – utan värme
Här är doften du ska bära – enligt ditt stjärntecken